sebesp | 2020.01.27

David Adjaye hömpölygő rószsaszín betonbarlangba helyezte a divatkereskedés zászlóshajó üzletét.

Az 1980-ban elkészült Los Angeles-i Beverly Center átfogó ráncfelvarráson esett át a közelmúltban, melyet az olasz Massimiliano and Doriana Fuksas tervezett. A számos luxusmárkát is felvonultató bevásárlóközpont átalakítása mellett az egyes üzletek is frissítettek építészeti és belsőépítászeti megjelenésükön, köztük a The Webster ruhaüzlet, mely David Adjaye brit-ghánai építészt kérte fel a munkára.

Adjaye egyetlen anyagot használva formálta újjá a boltot, mellyel alkalmazkodik a kései brutalista épület anyaghasználatához, ugyanakkor színválasztása határozott állásfoglalás a divat reprezentálására.

A betonba öntött rózsaszín ívek a divattrendek kevésbé harsány pillanatait idézik. A kővé dermesztett formák eleganciát sugároznak, az anyag keménysége ellenére lágy háttérrel festik alá a divattermékek tarka világát. A monolitikus dizájn kívülről is sejteti a bunkerjelleget, mindössze a sarokra helyezett íves kirakat enged némi bepillantást a luxusmárkák barlangjába.

Forrás: Dezeen
Képek: Dror Baldinger (belső) és Laurian Ghinitoiu (külső)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások