sebesp | 2019.12.01

Nem kifejezetten szemérmes vendégeknek tartogat különleges élményt a Maldív-szigetek partján épített, félig víz alá süllyesztett bérelhető luxusvilla.

A luxus nyaralóház különlegessége az akváriumszerű, víz alatti hálószoba, ahonnan a vendégek pihenés közben figyelhetik meg a tenger életét, és persze a színes halak előtt sincsenek hálószobatitkok. Ahmed Saleem helyi építész a New York-i Yuji Yamazaki irodával együttműködve tervezték meg a Murakat privát üdülővillát a Conrad Maldív-szigetek Rangali-sziget üdülőhelyén.

A kissé a tenger szintje fölé emelt földszinten van a konyha, a nappali és az étkező, valamint három hálószoba. Ehhez a szinthez csatlakozik egy tágas fa stég, mellé illesztett édesvizű medencével.

A villa részét képező további, közel 100 m2-es további lakosztályt belemerítettek a tenger vizébe. Az ebben helyet kapott hálószobát és fürdőszobát ívelt, 15 cm vastag akrilüveg donga választja el a nyüzsgő víz alatti élővilágtól, megközelítése  csigalépcsőn vagy lifttel lehetséges.

A kiszolgálást is nehéz lenne másodosztályúnak titulálni, hiszen a vendégek privát repülőgéppel érkeznek a villába, ahonnan egy fából készült mólón jutnak el az épületig. A villához külön személyzet tartozik, a londineren kívül egy szakács is állandóan rendelkezésre áll, és hívásra személyi edző is a vendégek rendelkezésére siet.

Ha számításba vesszük egy ilyen projekt megvalósításához és fenntartásához igénybe vett, akár elpusztított természeti értékeket, akkor persze lehetne arról még gondolkodni, hogy mi itt a valódi szemérmetlenség. 

Forrás: Conrad Maldives

 

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások