hír épületek univery avico józsefváros energiahatékony épület

Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése


MagócsiAnikó | 2024.06.13

Elérte legmagasabb pontját a Józsefváros épületeit letisztult, mégis dinamikus formavilággal gazdagító Univery. A meghatározó egyetemek szomszédságában található, energiahatékony épület tervezésekor a fiatalok igényeit tartották szem előtt. A társasházat várhatóan 2025 első negyedévében adják át.

Az AVICO Group egyik legújabb lakóházára ünnepélyes keretek között felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta.  Összesen 112 modern lakással bővíti hamarosan a fővárosi lakóingatlan-piacot a VIII. kerület frekventált és rehabilitált részén megvalósuló Univery. Elhelyezkedésének köszönhetően sétatávolságra található a Semmelweis Egyetem (SOTE), az Óbudai Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is. A fő tömegközlekedési pontok közelében fejlesztett épület a hármas és négyes metróval, valamint számos villamosjárattal is könnyen elérhető.

A Casiopea Group kiviteli tervei alapján megvalósuló hatemeletes Univery kialakítása összhangban van a modern városi életstílussal, ahol a funkcionalitás, a kényelem és az esztétika egyaránt fontos szerepet játszanak. Homlokzatán tégla és fehér felületek harmonikusan váltakoznak, ami dinamikus megjelenést kölcsönöz a társasháznak. A lakások többsége rendelkezik erkéllyel, a széles, többpaneles ablakok pedig nagy mennyiségű természetes fényt engednek be, ami növeli a belső terek világosságát és tágasságát. A környezetbarát, A+ energiahatékonysági besorolású épület már fenntartható működésre lett optimalizálva, ennek megfelelően megújuló energiaforrással is rendelkezik. A 3 liftes lakóházban az 1-3 szobával rendelkező lakások mérete és elrendezése is változatos, hogy a fejlesztő minden felmerülő vevői igényre megoldást nyújthasson. Az épületben ezen felül 0-24-es portaszolgálat is működik majd.

„A VIII. kerület rehabilitált területei továbbra is óriási ütemben fejlődnek, így a környéken fejlesztett lakásokra jelenleg is hatalmas az érdeklődés mind saját használatra, mind befektetési célból. Az egyetemek, a Rákóczi tér és a belváros egyik legnagyobb zöldfelületének számító Orczy kert közelsége kifejezetten vonzóvá teszik a fejlesztést a fiatalok és a befektetési szándékkal vásárlók számára egyaránt, így stílusában és elrendezésében is igyekeztünk az új generációk elvárásainak és ízlésének is megfelelni” – hangsúlyozta Rónai Ákos, az AVICO Group értékesítési vezetője.

Az AVICO Group-nak nem ez az első fejlesztése a kerültben, hiszen a projekttől nem messze található a 2009-ben átadott 426 lakásos Ciprus Ház épületegyüttes, mely szintén a Casiopea Group tervei alapján valósult meg. A vállalat hazai fejlesztései 2004-ben indultak, azóta a portfóliójuk megközelíti a 4000 lakást. Az AVICO Group számos más budapesti lakóingatlan-fejlesztésben is érdekelt, többek között a XVIII, a IX, a XI. kerületben, illetve a XIII. kerületben, ahol GreenTop és BlueSide projektjük értékesítése a közelmúltban indult el.

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások