sebesp | 2019.09.10

Átadták az egykori MÁV-szállóból kialakított, százágyas középiskolai kollégiumot kedden Tatabánya központjában.

Az új diákszállás fiatalos külsőt kapott, az ablakokat a szivárvány színeire festett sávok keretezik. A földszinten mozgáskorlátozott hallgatóknak készültek egyágyas szobák, továbbá itt kapott helyet az orvosi rendelő, a közösségi terek, valamint az irodák. Az emeleteken két- és háromágyas szobákat alakítottak ki vizesblokkokkal, szintenként tanulószobákkal, felügyelői helyiségekkel. Az épületet teljesen akadálymentessé tették, liftet építettek be.

A kormány a Modern városok program keretében 800 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz, amelyhez az önkormányzat 168 millió forintos önrésszel járult hozzá. Az 1970-es évek elején emelt épület évek óta üresen állt, majd a város a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az ingatlant.

Tatabányán több ezer diák tanul középfokú intézményben, egyharmaduk vidéki. Az előzetes felmérések szerint a vidékről érkező hallgatók körülbelül 6-8%-ának van szüksége kollégiumi elhelyezésre, így a száz férőhely elegendő lesz a városon kívüli tanulók lakhatásának biztosítására.

(MTI)

Az átalakítás terveit Csőre Imre és Tóbiás Tamás készítette.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások