hír épületek Bjarke Ingels lakótorony Miami

Táncoló toronyházak a floridai paradicsomban


sebesp | 2016.09.07
Ha lakni, táncolni és fürödni akarunk egyszerre, akkor csakis Miami jöhet szóba, ahol a napokban adták át ezt a különleges párost. Lakótornyok a paradicsom közepén.

A Bjarke Ingels dán építészeti iroda tervezte Grove at grand bay fantázianévre keresztelt lakóházkomplexum két táncoló toronyépület alkot. A Miamiban 2013-ban megkezdett projekt befejeztével most az egyes apartmanokból csodálatos kilátás nyílik a Biscayne öbölre, és gyakorlatilag Miami egész sziluettje kirajzolódik.

A 20 szintes épületekben összesen 98 lakást alakítottak ki, a tetejükön pedig kétszintes penthouse-ok várják a szerencsés és gazdag tulajdonosokat. Persze van itt minden, mi szem-szájnak ingere, így hét medence, fürdő és fitneszközpont, valamint egy művészeti galéria is szolgálja a lakók kényelmét, utóbbi helyszínen a festmények összértéke eléri az 1,2 millió dollárt.

Mindkét épület 38 fokos szögben csavarodik, így a 12 láb mélységű félkör formájú erkélyekről optimális a kilátás. A lakások belmagassága 12 láb, így a padlótól a mennyezetig érő üvegajtókon keresztül zavartalanul gyönyörködhetnek a lakók a panorámában. Minden apartman elérhető privát lifttel, a személyre szabott otthonok mérete pedig 200-1000 m2 között mozog, vagyis valóban a zsebünkbe kell nyúlni, ha egy ilyet lakást ki akarunk fogni.

A lakások ára 2,95 millió dollárnál kezdődik, és a legnagyobb penthouse-ok pedig 28 millió dollárba kerülnek. Az utóbbiak egyike az egész déli torony tetejét elfoglalja, ahol 5 háló, 8 fürdő, 2 személyzeti szoba, 1 edzőterem, 1 moziszoba és 1 wellness részleg található egy 2000 m2-es terasszal, privát medencével és tetőkerttel.


Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások