sebesp | 2019.05.28

Átadták a 4,5 milliárd forintból épített új versenyuszodát Kaposváron.

A dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája a város szülöttéről, Csík Ferenc olimpiai bajnok úszóról elnevezett, részben megújuló energiával működő létesítmény, amely a Virágfürdő mellett áll. Tíz pályás, ötven méteres medencéje nemzetközi úszó- és szinkronúszó-versenyek, vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas. A beruházás azért vált szükségessé, mert a Virágfürdőt "kinőtte" a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vízi sportokat, és évente ezren tanulnak meg úszni.

A létesítmény idén ifjúsági és felnőtt országos úszóbajnokságoknak ad otthont, de a versenysport mellett a szabadidősportot is szolgálja, hogy korosztálytól függetlenül mindenki hódolhasson a vizes sportágaknak.

Kaposváron mostantól minden feltétel adott, hogy olyan vizes központ jöjjön létre, amelynek sportolói világversenyeken képviselik a várost és Magyarországot.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte, hogy a város a fénykorát éli, a néhai polgármesteréről elnevezett, és a Modern Városok program helyi forrásait is magában foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István programmal az évszázad beruházás-együttesét valósítja meg.

A politikus emlékeztetett rá, hogy egy hónappal ezelőtt adták át a Kaposvár Arénát, s utalva az épülő busztelephelyre, közlekedési központra, a Csiky Gergely Színház felújítására, a várost az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi útra, jelezte, hogy "újabb csodáknak lehetünk tanúi" a közlejövőben. "Most építjük azt a várost, amely igazi 21. századi otthona lesz a kaposváriak nagy közösségének" – jelentette ki.

(MTI)

A beruházás generáltervezője ifj. Lőrincz Ferenc, Kiss Gyula Csaba és Horváth Henrik építészek - Arker Stúdió Kft.
További információ az iroda honlapján.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások