hír épületek irodaépület ZDA – Zoboki Építésziroda

Újabb karakteres irodatömb építése indult el a Dózsa György úton


sebesp | 2019.12.11

A ZDA – Zoboki Építésziroda tervei alapján megkezdték a Pillar irodaház megvalósítását a Dózsa György út és az Angyalföldi út sarkán lévő területen. A négy épülettömbből álló, „A” kategóriás irodaház aszimmetrikus és hullámzó formáival hívja fel majd magára a figyelmet.

A hat szintes irodaház több mint 29 ezer négyzetméter bérbeadható területet biztosít jövőbeli egyetlen bérlőjének, az ExxonMobil-nak. Terepszint alatt szintek további 14 ezer négyzetmétert hasznos terület létesül. Az irodaépület földszinten szolgáltató és kiszolgáló funkciók kapnak majd helyet, köztük étterem, kávézó, konferenciaterem, edzőterem és gyermeknapközi, kovábbá kereskedelmi egységek és szolgáltató helyiségek. A 385 férőhelyes lesz a mélygarázs, elektromos autótöltő-pontokkal, autómosóval kiegészítve, továbbá 200 darab kerékpárnak épül tároló a környezettudatos munkstársak részére.

A Pillar irodaházban számos környezettudatos megoldást és a fenntarthatóságot szolgáló technológiát alkalmaznak, az épület LEED Gold minősítésűre tervezik. Közlekedési kapcsolatai a közúti és a közösségi közlekedés szempontjából is kiválóak.

A négy épülettömbre tagolt irodaház hangsúlyos városképi megjelenését a keskenyebb és a szélesebb épületszárnyak látványából adódó hullámzó hatást keltő épülettestek és a lekerekített épületsarkok karaktere biztosítja. A zártsorú beépítés fellazításának érdekében az épülettestek homlokzatát az utcafronttól „cour d’honneur” jelleggel visszahúzták, valamint teraszokkal és lépcsőkkel is lazították. A GTC beruházásában megvalósuló épület üvegezett és tömör betétekből álló színes mezőkkel díszített egyedi megjelenésű függönyfal homlokzattal készül el.

Forrás: Zoboki Építésziroda

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások