Ware-Nagy Orsolya | 2023.03.20

A tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ legnagyszerűbb helyszíneinek listáját. A ranglista történetében először szerepel rajta magyar helyszín: Budapest egyesítésének 150 évfordulója apropóján több fővárosi látványosságot is kiemelnek, többek között az újjászületett Szent István-termet a Budavári Palotában.

A TIME 2018 óta – 2020 kivételével – minden évben összeállít egy listát a világ legérdekesebb új és releváns látnivalóiról, országairól, városairól. Idén az 50 helyszínből álló listára Budapest, és a Nemzeti Hauszmann Program több eleme is felkerült. A Budavári Palotanegyedben újjáépített Szent István-terem, a Főőrség épülete és a Karakas pasa tornya szerepel a világ legszebb helyszíneiről szóló listán.

A lap emlékeztet, hogy Buda, Óbuda és Pest egyesítésével 150 éve jött létre a modern Budapest. Az ünnepi események és helyszínek sorából külön kiemeli a Budavári Palotanegyed látványosságait, megemlítve, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett látványosságok újra eredeti szépségükben ragyognak.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások