sebesp | 2012.10.05
Kihirdették a World Architecture Festival 2012-es győztesét: a Wilkinson Eyre tervei alapján épült „Cooled Conservatories” növényház lett 2012 legjobb.
Szingapúrban alig néhány órával ezelőtt jelentették be 2012 legnagyobb nemzetközi építészeti versenyének végeredményét. Az év legjobb épülete a rendezvény idei színhelyén, a szingapúri Gardens by the Bay trópusi kertek területén felépült Cooled Conservatories (Hűtött Melegház) üvegház. A néhány hónappal ezelőtt, a délkelet-ázsiai városállam tengerparti területén elkészült, két kagyló formájú építmény a világ jelenleg legnagyobb klímavezérléses növényháza. A két üvegkupola közül az egyik a mediterrán övezet virágainak, míg a másik trópusi növényeknek és egy 30 méter magas mesterséges vízesésnek ad helyet. A projekt egy nagyszabású, több, mint 100 hektáros intelligens öko-dizájn-park részeként valósult meg, mely Szingapúr hosszútávú víziójának, a “City in a Garden” (Város a Kertben) tervnek első eleme.

A terveket a Londoni Olimpia épületeinek tervezésében is részt vett brit Wilkinson Eyre Architects készítette. A tervező csapatot a szintén brit Grant Associates építész és tájépítész iroda vezette, akik 2006-ban egy nemzetközi tervpályázat után kapták a tervezési megbízást.

Forrás: dezeen.com
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások