donkanyar | 2014.02.21
Idén január végén szakemberekkel járta be a Határ úti végállomás területét György István főpolgármester-helyettes, aki tavaly nyáron kezdeményezte annak megújításának előkészítését. A főpolgármester-helyettes honlapjára két napja felkerült jó pár látványterv, hogy milyen lehet majd egykoron a terület.

Ahogy a főpolgármester-helyettes honlapján olvasható, hogy a mostani megbeszélésen az körvonalazódott, hogy a terület egységes, modern burkolatot kap, több pihenőrészt is kialakítanak padokkal. A megállók mindegyikéhez fedett várót telepítenének. A végállomás Üllői úti szélén végig zöld sávot képzeltek el, és a metróaluljáró lépcsője előtti részen is zöld felületet alakítanának ki, szintén padokkal. A csomópont Europark felőli részén az elképzelések szerint kis közösségi tér lenne, szintén pihenőhelyekkel, illetve itt egy víz-architektúra is helyet kapna, párakapukkal, esti ledes megvilágítással. A középső, jelenleg elhanyagolt résznek is funkciót adnának a tervezők; átjárható pihenőrésszé alakítanák, gyalogösvénnyel, padokkal, amelyen keresztül gyalogosan meg lehet közelíteni majd az Europarkot. A megbeszélésen elhangzott: megközelítőleg 200 nm-es területet fenntartanak üzlethelyiség kialakítására is, ahol olyan kereskedelmi tevékenység folytatható majd, amelyet a terület tulajdonos IX. kerületi önkormányzat rendelete megenged.
A Határ út rendezéséről az első vázlatrajzok készültek még csak el, a terveket két héten belül elkészítik a tervezők. Az elképzeléseket a helyi médián keresztül ismertetni fogják, amelyekre véleményeket várnak– tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől.

www.gyorgyistvandr.fidesz.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások