donkanyar | 2014.05.27
2011-ben egy brit építész, dr. Mike Page a lakásválság megoldására tervezte azt a lapra szerelt miniházat, amelyet mindössze négy óra leforgása alatt fel lehet építeni. Ma már azt is tudni, hogy mennyiért árulja agyszüleményét, amelyhez ráadásul építési engedély sem kell.

Minden megtalálható abban a házban, amely ugyan nem rendelkezik óriási terekkel, de bizony 4 óra alatt fel lehet építeni. Egy ilyen ház ára 10 ezer fontnál (kb. 3 720 000 forintnál) indul, de nem csak az ár a legnagyobb előnye, hanem az is, hogy nem kell hozzá építési engedély, mivel lakókocsinak lehet minősíttetni.

A 3×3 méteres házban van nappali, konyha, fürdőszoba és egy franciaágy. A kétszemélyes ágyat egy könyvespolcként is funkcionáló mini csigalépcsőn lehet megközelíteni. A ház fenntartási költsége igen csekély, hiszen a világításhoz szükséges energiát a tetőn található napelemek biztosítják, míg a meleg víz és a fűtés hőszivattyúval van megoldva.

Dr. Mike Page szerint találmánya remek megoldást nyújthat azoknak a fiataloknak, akik már kirepülnének a családi fészekből.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2624665/The-10k-garden-home-boomerang-kid-Equipped-double-bed-fitted-kitchen-bathroom-widescreen-TV.html

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások