cikk felújítás Madách tér varosepiteszet

Finisben a Madách tér felújítása


donkanyar | 2014.06.29
A téren ugyan medence nem lesz, de szökőkút igen. A mostani vendéglátóhelyek mellett több új is nyílik majd, s mivel középen elég hely lesz, így egy rögtönzött mini gasztrofesztivál vagy más vásár kialakítására is alkalmas lesz az új tér.

Nagyon belehúztak a Madách téren, ha minden igaz, pénteken kell átadniuk a terepet, különben kötbérezés lesz - írta a Városban blog múlt hét csütörtökön. Az ittlakunk.hu szerint viszont legutóbb úgy volt, hogy június vége a határidő, ami ugye hétfő. S mivel pénteken arról nem olvashattunk semmit, hogy átadták volna az új teret, így várjuk a hétfőt.

A legelső forgatókönyv szerint egybként még tavaly el kellett volna készülnie a térnek, amelyről a VII. kerület 2012-ben döntötte el, hogy átalakítja, mondván, azt jobb híján csak parkolóként használták. Medence (vagy inkább medencének nevezett lábáztató) ugyan nem lesz, de lesz szökőkút, a zöld 9 kockafán és a betonemelvényeken lévő pázsiton kívül pedig néhány facsemete.

A burkolat elég eklektikus lett, hiszen többféle mintát találni a téren, a fehér térkövekkel rakott részt az adott vendéglátóhely kapja meg, oda például asztalokat tehet - írja a blog. Mivel a téren a funkcionalitás kerül előtérbe, az eddig kihasználatlan helyen a vendéglátók is helyet kapnak, no meg lehet itt majd rendezvényt is tartani.

Azt meg mindenki döntse el maga, hogy ez az új Madách tér mennyire fog hasonlítani azokra, amelyek a győztes pályaművekben szerepeltek. Ennek képei előző cikkünkben itt: http://www.tervlap.hu/cikk/show/id/1633


Forrás:
http://varosban.blog.hu/2014/06/25/mindjart_kesz_a_madach_ter

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások