Katona Vilmos
Fiatalon elhunyt Marosi Bálint DLA építész, a Műegyetem Középülettervezési Tanszékének oktatója.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Középülettervezési Tanszékének hivatalos gyászjelentése szerint 2017. szeptember 6-án elhunyt Marosi Bálint DLA építész, a Műegyetem Középülettervezési Tanszékének oktatója. Az alábbiakban a tanszékvezető, Balázs Mihály DLA gondolatai olvashatóak:

Nehéz leírni: ma, szeptember 6-án elhunyt egy tanártársunk, Marosi Bálint.
Nehéz felfogni és elfogadni a tényt, hogy többé nincs velünk.
Nehéz erre gondolni is.

Bálint színes, gazdag egyénisége, empatikus személyisége sokunknak fájóan hiányozni fog. Barátságos, nyílt, bizakodó és másokat biztató tekintete, kifejező gesztusai, rövid és gyors, de annál pontosabb mondatai mától csak emlékeinkben élnek tovább. Kollégák, barátok, tanítványok emlékezete őrzi építészetről, a közösségi lét fontosságáról, az együttműködés szükségességéről vallott gondolatait.

A Középülettervezési Tanszék közössége gyászol és együttérez mindazokkal, akik tisztelték és szerették őt. Fényt és szeretetet kívánunk odaát, a számunkra még ismeretlenben.

Személyes búcsúm egy haiku. Két napja született, már tudva a bajt, de még bízva a lehetetlenben, a közeledő, épp mára beteljesült telihold fényében.

Vékony, halk remény.
Elnémult tücsök szárnyán
fénylő telihold.

(Bálintnak, 2017.09.04-én)

Balázs Mihály
 Bálint építészeti és oktatói tevékenysége mellett a Metszet folyóiratnak is gyakori szerzője volt. Szerkesztőségünk is fájdalmas búcsút vesz tőle.

Marosi Bálint

Építész, 1997-ban diplomázott a BME Középülettervezési Tanszékén, ahol azévtől meghívott oktatóként, 2006-tól tanársegédként majd adjunktusként oktat. Az Építész  Stúdió (1994–2000), a Hetedik Műterem (2004–2007) munkatársa, illetve magántervező, 2001-től vezető tervezői minősítéssel. Az ÉME Mesteriskola XV. ciklusának volt hallgatója, 2000-2003 között DLA ösztöndíjas, fokozatát 2008-ban védte meg. 2010-ben pro Architectura díjat nyert.

(Életrajz forrása: Metszet 2013/6)

A szerző legújabb cikkei:
Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola
Szellempavilonok és föld alatti bizonyítékok a londoni parlamentnél
Rangidős brémai polgár
Öt műhelyből egy nagy képtár
A 21. századi egyházi művészetről tart konferenciát az MMA
Két apartman, két világszemlélet
Zürich új lakónegyedet épít a vasút helyére
Organikus egyszerűség
Cortenkígyó a svájci Alpokban
Szimbolikus épületek az új Metszetben
Hazai eredmények és építészfotók a Sony World Photography Awards versenyén
Az idei Budapesti Építészeti Filmnapok sztárja Heinz EmigholzKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)