hír BIM Energetika Austrotherm Graphisoft ArchiCAD Skardelli Ferencz Népstadion Néprajzi Múzeum

Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés

Az Austrotherm és a Graphisoft konferenciája


Csépé
Energiadizájn és a Building Information Modeling (Épületinformációs Modellezés). Miért érdemes, miért kell ezekkel foglalkozni? Hogyan tudja az építész az érdekeit érvényesíteni? A legnevesebb építészek hogyan használják a BIM technológiát? Mik az energetikai követelmények ma és holnap?

A legnagyobb magyar beruházásokon már használják a BIM technológiát, az energetikai követelmények pedig rohamléptékben szigorodnak. Mindez hogyan alakítja át az építészeti tervezés technológiáját?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik március elsején a Műegyetem Dísztermében a Virtuál és Valóság című konferencia. Az első szekcióban az energetika kihívásai vannak fókuszban, Horváth Sándor, Kruchina Sándor és ifj. Kistelegdi István az energiadizájn, az új, lassan (hivatali épületeknél már most) "Közel nulla" szintű energetikai kívánalmakkal foglalkozik, illetve az ennek miatt szükségessé váló szemléletváltással. A második szekcióban a BIM szabvány áll a középpontban, és az, hogy ez hogyan alakítja át a tervezést. Az előadók Reicher Péter, Borszéki Kata, Major Zoltán, Korpos Gergely, Kuzńiarski Tamás. A harmadik szekcióban pedig a gyakorlat felől közelítünk: előbb Dózsa Gergely tréner ad tanácsot az építész érdekérvényesítés terén, majd a legsikeresebb építészek közül kettő, Skardelli György és Ferencz Marcell mutatja be kollégáival együtt, nagy állami projekteknél (többek között a Népstadion illetve a Néprajzi Múzeum esetében) hogyan használják a BIM szabványt.

Részletes program és jelentkezési lehetőség itt

 

(Illusztráció: Vanessa Haddock / Wikimedia Commons)

A szerző legújabb cikkei:
Ahogy a kínaiak látják Hudec Lászlót és Magyarországot, festményekben
Hihetetlen projektek, őrült ötletek – Junya Ishigami kiállításán jártunk Párizsban
Füleky Zsolt marad a helyettes államtitkár – a MÉSZ közgyűléséről jelentjük
Ideje az építésnek – kiállítás a határon túli műemlékek helyreállításáról
Ismerős Brick-díjasok: Tony Fretton és Naus Sándor
Magyar építészek a világ élvonalában versenyeznek
Ybl reloaded: most lett komplett a dunaparti együttes
Ben van Berkel (UNStudio) tervezheti Budapest új hídját!
Ledőlt a Tadzs Mahal két minaretje
Mivel kápráztassuk el tetőtérbeépítésen gondolkodó ügyfeleinket?
Bemutatták a MOME Műterem- és Médiaházat
Kitüntetést kapott Dr. Vámossy Ferenc
Anthony Gall, Callmeyer László, Szabó Levente, Vasáros Zsolt, Zakariás Attila Ybl-díjasokKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)