Ware-Nagy Orsolya | 2018. május 10.
     
A Metszet 2018/2. számában hazai és külföldi családi házak, nyaralók, szállásépületek kaptak helyet, kiegészülve a hazai lakáspiac helyzetének ismertetésével.

Címlapon a Hotel Clark. Kevés nehezebb tervezési területet lehet elképzelni, mint a városnak egy ilyen kiemelt pontján lévő, hosszú ideje üres, szokatlan formájú telket, nem véletlen, hogy évek óta foglalkozik vele az építészeti közélet. Számos tervet és vitát követően március 8-án megnyílt az Anthony Gall tervezte épület, amellyel 10 oldalon, számos fotóval és tervekkel kiegészülve ismerkedhetnek az olvasók. Nagy-Britanniából lakóházat – amelyet Az Év Házának választottak –, Kanadából nyaralót, Kínából egy malomegyüttes bővítésével épült hotelt mutatunk be. További magyarországi példák Szerdahelyi László Airport Hotelje, Nagy Csilla és Tóth Zoltán budaörsi családi háza.

Az állandó rovatok is lakóépületekkel foglalkoznak: az A_Pro' egy nagykovácsi faszerkezetű kis lakóházzal, a Zöld Oldalak pedig klímasemleges szálláshelyekkel. Nagyon tanulságos a lakóknak a családi ház energiafogyasztására való hatását részletező cikk. A településügy, településtervezés és a lakáspiac jelenlegi állapota is terítékre kerül.

Aki kihagyta az idei Építészkongresszust – vagy ott volt, de nosztalgiázna –, a lap végéhez közelítve egy helyszíni, képes beszámolót talál az eseményről.

A Metszet folyóiratot itt lehet előfizetni.

A szerző legújabb cikkei:
Bjarke Ingels: a jövő védelmében
Megnyílt a Velencei Biennále magyar pavilonja
Építésznők, legyezővel
Budapestet a világ második legszebb városának választották egy felmérésen
Szabadság híd – Új horizontok a városban
Új, kreditpontos online képzés a Tervlapon – Fent és lent a szigetelésben
Egyedi térkövet kapott Pákozd református gyülekezete
Új, kreditpontos online képzések a Tervlapon
Metamorfózis a Metszet 2018/1 számában
Az anyagok átváltozása az építészetben – Nemzetközi Építészkongresszus 2018
Közelmúltrombolás – lebontják az Olimpia Szállót
Látszó OSB lap – Miért ne?Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 12 (8 szavazatból)