hír exkluzív rendezvény BME Épületszerkezettani Tanszék Építész Tervezői Nap Építész Tervezői Napok Etele Plaza

Építész Tervezői Napok helyszíni és online részvétellel – melyiket válasszuk?

Öt nyomós érv a helyszíni részvétel mellett


Ware-Nagy Orsolya | 2024.04.23

2023 óta új helyszínen, az Etele Plaza prémium mozitermében tartjuk az évente 6 alkalommal megrendezett Építész Tervezői Napot. A minden irányból könnyen megközelíthető helyszín a Kelenföldi vasútállomásnál lévő Etele Plaza, ahol immár hagyományosan a legfelső szinten elhelyezkedő 15-ös számú moziteremben hallgathatjuk az egyes témák köré felépített épszerkes és gyártói, forgalmazói előadásokat és termékismertetőket.

A koronavírus-járvány óta rendezvényeink otthonról is követhetőek, tehát regisztrációkor választható helyszíni és online részvétel is. De vajon mi a különbség a két lehetőség között, és kinek melyik felel meg jobban?

Online, élő közvetítés

Először ejtsünk néhány szót az online részvételről. Aki online részvételt választ, a rendezvény napján reggel 9 órától élőben követheti számítógépén vagy telefonján a közvetítést. A gyártói, forgalmazói termékismertetőket, katalógusokat a regisztrációkor megadott e-mailcímre kapja. Az élő közvetítés "ablaka" alatt a nap folyamán a képernyőn meg fog jelenni két kérdés, amelyek az előadások során hangzanak el, ezeket kell megválaszolni, ha a részvételért építészkamarai kreditpontot szeretne kapni. A válaszadásra, valamint a közvetítés későbbi visszanézésére is egy hét áll rendelkezésre, ezen belül az előadások akárhányszor visszanézhetőek, és a kérdések is újra megválaszolhatóak, ha esetleg hibás választ küldene be. Amint helyes válasz érkezik a két kérdésre, a rendszer automatikusan küldi a kreditpont-igazolást (amennyiben regisztrációkor megadta a kamarai adatait).

Mikor érdemes az online részvételt választani?

Ez a részvétel praktikus, ha egyébként messziről érkezne, és a reggel 9 órai kezdés túl korai lenne egy budapesti rendezvény esetén. A koronavírus-járvány ideje alatt több olyan online résztvevőnk lett, akik a korábbi, kizárólag személyes részvétel idején nem tudtak eljönni a rendezvényeinkre, tehát sok új hallgatónk, résztvevőnk lett szerte az országból. Azoknak is érdemes ezt a részvételi formát választani, akik tudják, hogy a rendezvény napján nem, vagy csak korlátozott ideig fognak ráérni, hiszen a következő egy hétben bármikor megtekinthetik az online közvetítésről készült felvételt, és megválaszolhatják a két megadott kérdést. Az online részvételnek nincs létszámkorlátja, és elő is fordul, hogy a helyszíni résztvevők számánál jóval többen hallgatják online az előadásokat. 

Érveink a helyszíni részvétel mellett

Mindezek után most mégis a helyszíni részvételre szeretnék bátorítani mindenkit, aki megteheti, hogy személyesen ellátogat rendezvényeinkre.

 1. Találkozások színhelye
  Témától függően a helyszíni résztvevők száma 100-120 körül szokott lenni, köztük vannak visszatérő vendégek, akik évek óta látogatják konferenciáinkat, és olyanok is, akiknek egy-egy téma (pl. felújítás, szigetelés, energetika) kelti fel az érdeklődését. Szakmabeliekkel, építész tervezőkkel, kivitelezőkkel, építésvezetőkkel találkozhat, vagy akár régi kollégákkal, egyetemi évfolyamtársakkal is.
 2. Közvetlen konzultációs lehetőség
  Az építőipari gyártókkal, forgalmazókkal is személyesen talákozhat: a kiállítói asztalok a rendezvény előtéri részén, illetve részben az étkezőterületen helyezkednek el, és szinte minden előadó cég egyben kiállítói asztallal is készül – így a programot előzetesen áttekintve meg is tervezheti, hogy mely asztalokat szeretné meglátogatni. A legtöbb kiállítói asztalnál katalógusokat, alkalmazástechnikai útmutatót (papíron vagy pendrive-on) és különböző apró ajándékokat szerezhet be, illetve konzultálhat aktuális tervezési részletmegoldásokról, csomóponti kialakításokról.
 3. Moziélmény szakmai tartalommal
  Jelképes összegért vehet részt egy egésznapos szakmai konferencián, kényelmes moziszékben, és valódi, hatalmas mozivászonra vetítve tekintheti meg az előadásokat. A mozitermekben ebben az idősávban nincsenek vetítések, így az egész prémium moziszint a rendezvény résztvevőinek rendelkezésére áll.
 4. Prémium ellátás egész nap
  Meg kell említeni az Etele Plaza prémium mozitermének étkezési szolgáltatásait is, amelyek messze felülmúlják a legtöbb építészszakmai rendezvényen megszokott színvonalat. Az Etele Plaza munkatársai már a kezdést megelőzően és az egész nap során korlátlan pattogatottkukorica-, nachos- és üdítőital-fogyasztást biztosítanak a résztvevőknek. Kávét, teát a pultnál lehet kérni, ahol pogácsát, aprósüteményt is találnak a rendezvény teljes időtartama alatt. Az ebéd önkiszolgáló rendszerű, állandó kínálatukban salátafélék, pizza, tortillatekercs, svéd húsgolyó és különféle sültek és köretek szerepelnek.
 5. Építészkamarai tagoknak 2 kreditpont az egésznapos részvételért
  Ne hallgassuk el azt se, hogy aki a személyes részvételt választja, a 2 kreditpontért mindössze annyi a feladata, hogy reggel, érkezéskor aláírja a jelenléti ívet, majd pedig végighallgatja az előadásokat. A személyes részvételt nem ellenőrizzük tesztkérdésekkel. 

A rendezvény – az előadók számától függően – általában 15:30-16:30 között ér véget. A 4-es metró, a Volán buszpályaudvara és a Kelenföldi vasútállomás is néhány perc sétára található.

Jöjjön el, és győzödjön meg személyesen is a fentiekről! Következő Építész Tervezői Napunk május 16-án lesz, témája a felújítás, ide kattintva jelentkezhet az online vagy személyes részvételre. 

Nyári szünetet követően szeptember 19-én a homlokzat, október 17-én a vízszigetelés, november 14-én pedig a tűzvédelem lesz a téma. 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások