épületek videók, animációk Kanada fürdőépítészet LemayMichaud

Fagyos minimalizmus a Szent Lőrinc-folyó partján + videó


sebesp | 2019.07.31

A Strøm Nordic Spa Old Quebec-ben az egykori dokkok szürke árnyalatait és tömegjátékát idézi.

A LemayMichaud építészei intelligens módon integráltak olyan anyagokat és stíluselemeket, amelyek a Brown-öböl kikötői múltját idézik. A pavilonok és a köztük szabadon hagyott tér "egy sima-egy fordított" tömegjátéka a hely múltbéli kikötőinek épületeit és a közöttük volt dokkok városképi karakterét elevenítik meg.

"Minden projektünk tervezésekor előtérbe helyezzük azt a szempontot, hogy az építészeti megközelítéssel integrálni tudjuk a környezetébe mind vizuális, mind helytörténeti szempontból" – mondta Guillaume Lemoine, a Strøm Nordic Spa elnöke.

A Strøm Nordic Spa színeit a téli tájról, a folyó szürke arcáról kölcsönözte; minimalista jellege számos helyen enged kilátást a Szent Lőrinc-folyóra, ezzel is növelve a vendégek élményét. Ami az anyagokat illeti, az üveg, a kő, az acél az elmúlt korok teherhajóit idézi, a városrész tengeri múltjára emlékeztetve.

A fürdőkomplexum 32 000 m2-es belső teret kínál négy egymáshoz kapcsolódó pavilonban. Nyolc medencéjével, vízesésekkel, beltéri és kültéri pezsgőfürdőkkel, két száraz szaunával és két gőzfürdővel a legnagyobb fürdő Észak-Amerikában. Található még benne végtelenített medence, melegvizes medence „lusta folyó” üzemmódban, 17 masszázsszoba és egy 70 férőhelyes, gasztronómiai élményeket nyújtó bisztró, nyári terasszal kiegészítve.

Forrás: v2com
Fotók: Adrien Williams

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások