hír Frank O. Gehry Izrael Foster + Partners

A Foster + Partners Gehryt megelőzve kapta meg első megbízását Izraelben


fati | 2011.09.29
Norman Fosterék egyetemi agykutató-központot tervezhetnek Jeruzsálemben a Hebrew University megbízásából - ez lesz első izraeli munkájuk
Az építésziroda Frank Gehry-t és neves izraeli építészeket előzött meg a megbízás elnyerésével. Az egyetem a választást részben Foster a hasonló egyetemi központok (a Stanford University és a londoni Imperial College) tervezésében való jártasságával indokolta. Az egyetem alelnöke, Billy Shapira Fosterék megbízásától azt reméli, hogy ilyen húzónév hozzásegíti majd intézményüket a megfelelő forrás előteremtéséhez. “Kivételes építészről van szó, aki nemcsak érdekes épületeket tervez, de hangsúlyt fektet a környezethez való kapcsolódásra is”, mondta.

A 10.500 m2-es Edmond and Lily Safra Centre for Brain Sciences épülete a Givat Ram kampuszán épül majd fel. Két elliptikus, íves, udvar köré szerveződő tömegből áll majd, és az épület működésénél szem előtt tartják a környezettudatosságot.

Fosterék mellett két helyi tervezőiroda, a Baer Shifman-Natan építésziroda, és a laboratóriumok megtervezéséért felelős Zadok Sherman is részt vesz a projektben.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások