hír tervek

Grimshaw megatömböt tervez New Yorkban


fati | 2011.09.07
A Grimshaw Architects bemutatta Manhattan két hatalmas tömbjére a New York University számára készített várostervezési léptékű fejlesztési tervét
Az egyetem NYU 2031 névre keresztelt programja a következő 20 év fejlesztéseit foglalja magában. A Grimshaw Architects építészirodát még 2007-ben bízták meg a tervezési feladattal a neves tájépítésszel, Michael Van Walkenburgh-gal együtt. A tervezői csapatot erősíti majd Toshiko Mori is, a szerkezetterveket pedig az Arup készíti majd.

Az egyetemi fejlesztés központi eleme a Washington Square Park körüli hét háztömböt öleli fel, 230.000 m2 lakó-, kereskedelmi és bevásárlóterülettel és 1.2 hektárnyi közparkkal. A Grimshaw iroda képviselője elmondta, hogy a területen álló modernista szupertömbökből kiindulva adnak új építészeti megoldást a "toronyház a parkban" hagyományos New York-i tipológiájára. Grimshaw-ék egy-egy "bumeráng" alakú egyetemi épületet terveznek a tömb keleti és nyugati végére, lakóépületekkel körülvéve. A fejlesztés része lesz továbbá egy sportcentrum, négy toronyház lakásokkal, egy üzletközpont és egy egyetemi szálloda is.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások