hír tervek múzeum pályázat Victoria & Albert Museum London

Kiválasztották a londoni Victoria & Albert Museum bővítésének lehetséges tervezőit


fati | 2011.03.11
Március 2-án mutatta be a londoni Victoria & Albert Museum azt a hét kiválasztott tervjavaslatot, amely a múzeum átalakítására készült
A pályaműveket elbíráló zsűri elnöke, Steve McGuckin szerint igen kreatív és átgondolt munkákat láthat a közönség, és nem lesz könnyű a nyertes pályaművet kiválasztani a meglehetősen bonyolult helyszínre készült tervek közül.

A pályázatot London egyik legnépszerűbb múzeuma, a V&A az ún. Exhibition Road projekt részeként írta ki. A múzeum igazgatója, Sir Mark Jones megjegyezte: örömmel nyugtázták, hogy a hét kiválasztott pályamű a világ ma működő legizgalmasabb és legkreatívabb építészirodáitól származik.

Az Exhibition Road projekt keretén belül a múzeum egy új galériával egészülne ki, amelyben a múzeum népszerű időszaki kiállításait helyeznék el. Ezen kívül a műemlék múzeum udvarában létrehoznának egy új multifunkcionális helyszínt, valamint a múzeumnak új bejáratot nyitnának az Exhibition Road felől. A galáriát az utcaszint alatt, a kávézónak és különböző eseményeknek, installációknak helyet adó udvar alatt valósítják majd meg.

A múzeum nemzetközi pályázatot írt ki a feladatra, melyen több mint 110 építésziroda vett részt. A zsűri hét pályaművet választott ki a tervjavaslatok kidolgozására, és a második fordulóba bekerült építészek megvalósult munkái végiglátogatása után várhatóan március végén hirdetik ki a nyertest.

A hét kiválasztott pályamű tervezői:

Amanda Levete Architects (London)
Heneghan.peng.architects (Dublin)
Jamie Fobert Architects (London)
Jun Aoki & Associates (Tokyo)
Michael Maltzan Architecture (Los Angeles)
Snøhetta and Gareth Hoskins Architects (Oslo és Glasgow)
Tony Fretton Architects (London)

A kiválasztott munkákból álló kiállítás a londoni Sackler Centre-ben április 3-ig tart nyitva.

Képek forrása: e-architect.co.uk
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások