hír Hongkong Norman Foster Foster + Partners

Norman Foster tervezi Hongkong hatalmas kulturális negyedét


fati | 2011.03.04
A Foster + Partners iroda nyerte meg a Hongkong kulturális negyedére kiírt háromfordulós nemzetközi építészeti pályázatot
Friss hír, hogy a brit Norman Foster építészirodáját (Foster + Partners) választották ki a százhektáros hongkongi West Kowloon kulturális negyed rendezési tervének elkészítésére. A hírt Foster irodája közölte március 4-én, pénteken.

A City Park névre keresztelt terület egy öböl partján fekszik, és 17 helyszínével a zenei élet, az előadóművészet és a képzőművészet központjaként funkcionál majd. Lesznek benne lakóházak, operaház, galériák és különböző műtermek is. A projekt jelenleg a legjelentősebb kulturális fejlesztés a világon, nyilatkozta a The New York Times-nak a Foster + Partners iroda képviselője. A beruházás a tervek szerint mintegy 3 milliárd dollárba kerül majd.

Norman Foster irodáját nemzetközi építészeti pályázat során választották ki. Az első fordulóban 109, a másodikban 12 cég versengett, míg végül három irodát kértek fel részletes javaslat kidolgozására. Az utolsó fordulóban a Foster + Partners irodán kívül Rem Koolhaas rotterdami Office for Metropolitan Architecture (OMA) irodája, valamint a hongkongi Rocco Design Architects Limited vett részt.

Foster terve, amely egy park mentén húzódó új városi negyed lesz, egy éven át tartó nyilvános konzultációt követően alakult ki. Az építész a projektet egyik nyilatkozatában méretében és látványában példátlannak nevezte, hozzátéve, hogy az a város szerepét nemcsak helyi és regionális szinten, de a világban is átalakítja majd.

Foster tervezte többek között Hongkong nemzetközi repülőterét, a pekingi repülőtér nemzetközi terminálját és a HSBC hongkongi székházát is.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások