hír LEED Mexikóváros Richard Meier

Richard Meier premierje Mexikóban


fati | 2011.05.25
A Pritzker-díjas Richard Meier első latin-amerikai épülete Mexikóvárosban épül meg
A Liberty Plaza három, egyenként 15 emeletes iroda- és szállodaépület sorozata, amelyek egy hosszú, keskeny telken épülnek majd fel Mexikóváros kereskedelmi negyedének szélén. Az épületekkel szemben levő park felett a városra, az azt körülvevő dombokra és a távolabb fekvő vulkánokra nyílik gyönyörű kilátás. A fejlesztés része a tájépítészeti kialakítás is, honos fák ültetésével, borostyánnal befuttatott élő falakkal, és a vízáteresztést elősegítő bambusz járófelületekkel.

Meier saját bevallása szerint az épületeket a kontextust messzemenően figyelembe vevő, időtlen "prizmákként" tervezte meg, melyeket a déli homlokzatokon jellegzetes külső árnyékoló zsaluzattal látott el. A zöldteraszokkal és a homlokzaton felfelé kúszó függőleges kertekkel az építész vizuálisan a szemközti parkkal köti össze az épületeket.

A projekt az első LEED (Leadership in Energy and Environmental Design, a zöld épületek elismerése speciális szempontrendszer alapján) által elismert ingatlanfejlesztés Mexikóvárosban, mely fenntarthatóságát a speciális, hatékony energia- és vízfelhasználásnak köszönheti. Az épületegyüttest várhatóan 2013-ban adják át.

a képek forrása: Richard Meier & Partners Architects
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások