opauszkililla | 2019.01.21
Bizonyára sokan hallottunk már arról, hogy Olaszországban egyre több az olyan, elnéptelenedett falu, ahol alig születnek gyerekek, sokan elvándorolnak nagyobb településekre. Így a lakosság az utóbbi pár évben a felére csökkent.

Erre a problémára több helyi önkormányzat elkezdte az elhagyatott ingatlanokat árulni jelképes fizetségért, cserébe viszont kötelező egy meghatározott időn belül és összegért felújítani.

Mindenhol más és más feltételeket szabnak, egy viszont közös bennük. Megmentik a várost a pusztulástól, és egy olyan környezetet hoznak létre, amely gyűjti az olyan bátor vállalkozókat, akik szívesen felvirágoztatják lelkesedésükkel a környéket.

A mellékelt képeken egy olyan épület látható, mely példát mutathat a következő vállalkozó kedvű felújítóknak.

A Casa Noè kifinomult egyszerűségével integrálódik a Marche költői tájába, ahol a végtelen zöld hegyek látványa tárul elénk.
A tizennyolcadik századi komplexum helyreállítása során minden elbontott anyagot újrahasznosítottak és eredeti állapotára visszaépítettek. A köveken meghagyva az idő okozta nyomokat.

A belső terekre letisztult fehér színek jellemzőek, természetes kő és tölgy falfelületekkel barátságos légkört hoztak létre.

Építész: Silvia Brocchini
Helyszín: Marche, Ancona, Olaszország
Építés éve: 2018
Méret: 160 m²
Forrás: www.archilovers.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások