opauszkililla | 2019.04.08

Az osztrák stúdió, az Innauer-Matt Építésziroda mutatta be ezt az erdőszéli kis faluban található házat Ausztriában. Az Alpok belsejében található hegyes-völgyes vidék télen kedvelt síparadicsom.

Egy fél évszázada elhagyott parasztházat újítottak fel, melyet a szél és az időjárás már szinte teljesen tönkretett. Az így létrejött házikó 4 fő kiszolgálására alkalmas, központjában két szint belmagasságú nappali helyezkedik el. 

A házhoz szorosan integrálódó nyitott terasz felé a konyha-étkező teljesen ki- és egybenyitható. A nappaliból keskeny lépcső vezet fel a tetőtérbe, ahol a dolgozószoba, bár, hálószobák és egy nyitott, kör alakú kandalló helyezkedik el. A belső tereket letisztultság és egyszerűség jellemzi. Fehér falak, természetes színű és melegséget sugárzó színek.

A napfény három nagy, kör alakú ablakon érkezik be a belső térbe. Mindegyik ablak eltérő irányba néz, más-más tájolással és földrajzi adottsággal.

A külső homlokzat teljes egészében fa burkolatot kapott. A padlótól mennyezetig érő földszinti nyílászárók vonalában egyszerű fa deszkázat és lécezés található, felettük pedig vörösfenyő anyagú pikkelyes burkolat. A tetőfedés anyaga korcolt rézlemez fedés, melyen a természetes patinásodás hamarosan elindul.

Az elkészült épület szokatlan megjelenésű, de a környező tájjal harmonizáló, könnyed tömeg lett.

Adatok
Építész tervező: Innauer-Matt Építésziroda
Elhelyezkedés: Weiler, Vorarlberg, Ausztria
Fotó: Adolf Bereuter
Forrás: designboom

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások