hír díj "Év projektje" pályázat

A Green House nyerte az „Év projektje” címért folyó versenyt

A pályázat kiírója: www.portfolio.hu


Java | 2013.11.28
A korábbi mélyrepülés után – a fellendülőben lévő építőipar izgalmas építészetet eredményezett az elmúlt időszakban hazánkban, ezért a portfolio.hu idén 9. alkalommal hirdette meg azt a nemes versenyt, melyre összesen nyolc pályázat érkezett. Az interneten történő szavazás november 28-án zárult, a győztes a Green House!

A pályázaton olyan ingatlanok indulhattak, amelyeket tavaly december és idén november között adtak át hivatalosan.

Árkád 2

Az Árkád 1 sikeresnek bizonyult, s ez indokolta a bővítést, vagyis az Árkád 2 építését, az Örs Vezér terénél. Az újonnan átadott 20 ezer négyzetméterrel együtt, ez az épületegyüttes lett az ország leggigantikusabb plázája, melyet az ECE idén tavasszal adott át.

A Bálna

A korábban CET névre hallgató Bálna története, már megnyitása előtt is legendássá vált.
Ma már a Főváros tulajdonában lévő Bálnát 2013. november 8-án adta át a tulajdonos. A kulturpláza mintegy bruttó 30 ezer négyzetméteres, és valóban figyelemfelkeltően egyedi tervezésű.

Budapest Music Center

A Mátyás utcai zenei központban lévő koncertterem, több stúdió, zenei könyvtár, információs központ, tanterem, kétszintes dzsesszklub és étterem tette multifunkcionálissá ezt az épületet. Örömteli a projekt szempontjából, hogy több helyszín is szóba került a zenei központ számára, végül egy olyan épület újult meg, amelyet a helyi önkormányzat korábban le akart bontani.

Geometria székház

A Medve utcai székház különleges geometrikus architektúrájával, zöld építészetével hívta fel magára a szakma figyelmet. Az egyedi építészeti megoldások az ArchDaily építész online magazin figyelt is felkeltette. Értékelő, részletes ismertetőjét az ez évi áprilisi számban olvashatjuk. Az épületet a Geometria Kft. saját felhasználásra építette.

Green House

Az 'A' kategóriás, LEED Platinum tanúsítvánnyal rendelkező ("zöld" minősítési rendszer) Skanska fejlesztésében megvalósult Green House a Kassák Lajos, Tüzér és Lőportár utcák által határolt területen található. A 17 800 négyzetméteres, 2012 december közepén átadott irodaház az év legnagyobb ingatlanfejlesztői dobásának számított. A pályázat nyertese.

(Ld. a Metszet 2013/3 számát, amiben e házon kívül a BMC és a Geometria-székház cikke is megtalálható.)

Il Bacio

Parfűmillatok terjengéséből következtethettünk, hogy az Andrássy úton nerm mindennnapi, egyedi igényeket kielégítő szuperluxus pláza nyílt.A luxustermékeket képviselő II.Bacio épülete ehhez méltóan az egyik legigényesebben felújított, újjáépített budapesti épület az elmúlt évtizedben.

Váci Greens

A Váci úti irodafolyosón található Váci Greens a híres belga Atenor Group első magyarországi beruházása. Az „A” jelű irodaház, bruttó 15 700 négyzetméteres, s a kiváló BREEAM "Excellent" minősítéssel rendelkezik.

Völgy Liget

A lakóépületek között, a II. kerület zöld részén található, ez a különleges ízlésvilágot képviselő 20 lakásos lakópark. A karakterében skandináv stílusú fejlesztés több szempontból is (lokáció, árak, minőség, műszaki megoldások, energiahatékonyság) egyértelműen a felső kategóriába tartozik a lakásprojektek között, mely a Volumetric fejlesztésében valósult meg.

Forrás:www.portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások