hír épületek

Áprilisra befejeződik a tatabányai sportcsarnok szerkezetépítése


Java | 2021.03.16

A jellegzetes kavics formájú sportcsarnok a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíne lesz. A csarnok építése már elérte a 30 milliárd forintot, melyet a Mészáros Lőrinc és társai nevével fémjelzett Épkar Zrt. és Fejér-B.Á.L. Zrt. konzorcium épít. A csarnok átadása 2021 október végére várható.

A látványos acélszerkezet szerelése 2020 augusztusában kezdődött. A csarnok acélszerkezete több nagyobb építési egységből valósul meg, melynek gyártása és helyszíni szerelése tervezetten halad. A nagyméretű acélszerkezetek a Weinberg ’93 Kft. sárospataki gyártóüzemében készültek, amelyek részeit speciális szállító járművekkel vitték a tatabányai építési helyszínre. A 6 000 férőhely egy része az említett vasbeton szerkezet, melyeket acél mobilszerkezettel egészítenek ki. A főtartók elhelyezését követően beépítették a vasbeton lelátó-, és hozzá kapcsolódó lépcsőelemeket, mellyel a küzdőtér megkapta végleges formáját. A sportcsarnok a jövőben meghatározó szerepet tölt be a megyeszékhely sportéletében, és az utánpótlás nevelésében is (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, vívás, cselgáncs). A csarnok multifunkcionalitását tovább növeli, hogy a küzdőtéren kívül egy jelentős méretű, akár 20 pástot befogadó vívótermet is kialakítanak.

A közeljövőben elkezdődik a 3 000 m2 felületű impozáns függönyfal építése. A következő hetekben az épület bezárására kerül sor, mellyel párhuzamosan a tetőszerkezet hő- és vízszigetelése is befejeződik. A külső munkák során az útépítés következik, valamint több mint 300 gépkocsi parkolására alkalmas parkolót is kialakítanak, összesen több mint 4 000 m2-nyi burkolt felületet építenek meg. A beruházás során összesen 88 000 m2-nyi terület újul meg, melynek a fele fás-parkos zöldfelületként várja a látogatókat.

A jellegzetes, kavics formájú multifunkcionális sportcsarnok nemcsak ikonikus épülete lesz a városnak, hanem meggyőződésünk, hogy Tatabánya bel- és külföldi turizmusát is fellendíti, és hozzájárul az egészséges, sportos életmód további népszerűsítéséhez.

Forrás: Boldogulj Tatabányán – blog

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások