hír tervek

A Kengo Kuma & Associates és a K2LD Architects szingapúri győzelme


Java | 2020.04.16

A nemzetközi tervpályázat győztes pályaműve nemcsak Szingapúr első miniszterelnöke, Lee Kuan Yew előtti tisztelgés, hanem a nemzetiségi csapatok előtt is, akik szintén jelentősen hozzájárultak az ország fejlődéséhez. Az Alapítók Emlékműve 32 hektáron épül fel a híres öböl mellett.

A körülbelül 13 700 m2-es fejlesztés 2022-ben kezdődik, és várhatóan 2027-re fejeződik be. A nemzetközi pályázatra 193 érvényes pályamű érkezett, s a kiválasztott öt rövidlistás terv közül egyhangúlag választották ki a Kengo Kuma & Associates és a K2LD Architects pályázatát.

A zsűri dicsérte a különleges organikus formatervezést, amely harmónikus ellenpontot teremt a meglévő, változatos tájjal, méltányolta a kreativitást, a megvalósíthatósági és a mindenre kiterjedő fenntarthatósági szempontokat, a rejtett épület lágy íveit, a tágas tereket, amelyek rendezvények megtartására kiválóan alkalmasak lesznek, a társadalmi összejövetelek színtereit, a megközelítés egyszerű útvonalait, továbbá a megvalósítás pénzügyi realitását. A helyspecifikus, többirányú kanyargós út kialakítását a helyszín változatossága ihlette.

Az Alapítók Emlékművének koncepciója:. „Egyidejűleg tiszteletben tartja a múltat, inspirálja a jelent és a jövőt. A tervezés célja egy „élő emlékmű”, amely a szingapúriak új generációjának tulajdona lesz" – magyarázta Kengo Kuma.

Forrás: designboom

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások