hír Kína

A szikla tetején álló két buddhista templom az UNESCO Világörökségi helyszíne


Java | 2019.07.05

Ha eljutunk Kínába, menjünk el a Guizhou-tartományba, ahol rálelhetünk a Fancsing-hegyi templompárra, mely egy 330 méteres sziklacsúcson ül. Impozáns látvány fogadja a felmerészkedett látogatókat, miután 8000 lépcsőfokot megmásztak. Megérdemlik, megdolgoztak érte!

A híres buddhista templompár mellett itt található Kína legnagyobb vízesése, és a világ egyik legjobb madármegfigyelő tava is. Ez a páratlan szépségű hely szokatlan sziklaalakzatoknak, és egyedülálló állat- és növényvilágnak ad otthont. A Fancsing-hegy neve azt jelenti, hogy „Brahma tiszta földje”. Sok buddhista hisz abban, hogy ezen a helyen elérheti a megvilágosodást. 8000 lépcső vezet fel a csúcsra a templomokhoz, ami nem kis kitartást feltételez.

A különleges templomok (a Buddha temploma és a Maitreya templom) a Red Cloud Golden Peak (Vörösfelhő Aranycsúcs) nevű magányos sziklatömb tetején állnak, amely 330 méter magasan emelkedik ki a hegy tetején a környezetéből. A két buddhista templomot egy szurdok választja el egymástól, és egy kis romantikus kőhíd köti őket össze, melyen nem könnyű feladat átsétálni. A Fancsing-san Nemzeti Természetvédelmi Területet 1978-ban alapították, és az UNESCO 1986-ban bioszféra-rezervátumnak nevezte ki, mivel ez egy páratlan természeti szépségű hely, szokatlan sziklaalakzatokkal és gazdag biodiverzitással. Itt található a földkerekség legnagyobb szubtrópusi óriásbükkfaerdője, valamint csak itt találkozhatunk a Kujcsou aranymajommal, illetve a Fancsing-san fenyővel.

Forrás: Impress Magazin

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások