tervek

A régió első LEED Gold minősítésű benzinkútja nyílik Dubajban


Java | 2020.04.07

Júniusban működése lép Dubajban a különleges formájú, sokat tudó benzinkút az Expo 2020 területén. Az ENOC csoport építette töltőállomás 500 dubaji járművet szolgál majd ki naponta, de várhatóan ez a szám az igények növekedésével akár napi 2000-re emelkedhet.

A benzinkút már messziről felhívja magára a figyelmet futurisztikus formavilágával, melyet a környék jellegzetes Ghaf nevű fája ihletett. A létesítmény energiatakarékos, és természetesen lehetőség kínálkozik itt az elektromos járművek feltöltésére is. Az autómosáshoz alkalmazott vízfogyasztást 40%-kal csökkentették. Az ENOC szerint a különleges gőzvisszanyerő rendszerek helyben visszanyerik a benzingőzöket, valamint az összes füst 70%-át, és üzemanyaggá alakulnak az okos rendszernek köszönhetően. Ez a benzinkút a jövő töltőállomásainak prototípusává válhat. Azon se csodálkozhatunk, hogy fejlett interaktív elektronikus adagolókkal találkozunk itt, és a tankolás után bankkártyás fizetéssel rendezhetjük a számlát, kiiktatva a készpénzfizetést.

 A várakozási időt csökkenti a kútnál a fejlett adatanalitikán alapuló mesterséges intelligens technológiája. Az ügyfeleknek így kényelmesen tankolhatnak.

A régió első LEED gold tanúsítással rendelkező benzinkútját 2020 júniusában adják át.

 Forrás: Cadizmedia.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások