tervek

Az első hazai érintésmentes irodaház a Futureal fejlesztésében épül


Java | 2020.05.25

A koronavírus terjedésének köszönhetően új biztonsági rendszer lépett be az építészetbe. A "Stay Safe" kritériumrendszerét a Futureal fejlesztette ki, s alkalmazza elsőként a most épülő Szigony utcai épületénél, melynek első üteme, a közel 30 000 négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus 2022 őszére készül el.

A cégcsoport korábbi irodaprojektjéhez hasonlóan az új épületet is a WELL Platinum minősítésnek megfelelően fejleszti a Futureal, ami az építés során szigorúan figyelemmel van a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére. A program a WELL szigorú egészségvédelmi előírásaira alapozva dolgozta ki a „Stay Safe” újdonságait. Az alkalmazott gépészeti rendszer a levegő egyedi szűrői és csírátlanítói által a legtisztább levegőt biztosítja a belső térben. A Corvin Innovation Campus közös terei teljesen érintésmentessé válnak. Belépésnél a látogatók kártyaérzékelős automata ajtókon jutnak be a közös térségbe anélkül, hogy kapcsolókat kellene érinteniük. A biztonságos távolság be nem tartását is figyelmeztető hangjelzéssel jelzi a rendszer. A liftek telefonos applikációval hívhatók, s a mosdókban a kézmosásnál a csapok is érintésvédetten működnek

Az első „Stay Safe” kilencszintes épület a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál épül. Az első üteme 15 800 m2, a második 13 800 m2 irodaterületet biztosít. A rendszer okos megoldásai várhatóan egyre népszerűbbek lesznek itthon és külföldön egyaránt.

Forrás: Portfolio

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások