hír tervek design Lucy napelem napgömb

Az öntöltő napgömb fényt lop otthonunkba


Java | 2016.04.01
A napelemes készülék egy fiatal olasz lány, Diva Tommei fejéből pattant ki és megjósolhatóan világsikerre számíthat. A napelemes napgömb nappal magába gyűjti a fényt, majd fokozatosan sugározza ki magából este a sötét helyiségekbe, természetes fényt biztosítva otthonunkban.A napelemes okostükör a nap útját is követi.

A napfénygömbbe épített, napenergiával működő okostükör nappal folyamatosan követi a nap útját, majd visszatükrözi a fényt a lakás vagy iroda egy meghatározott pontján. A napfénygömbbel nem kell mást tenni, mint nappal kihelyezni az ablakba, vagy olyan helyre, ahol természetes fény leginkább éri, majd sötétedéskor bevinni az egyik szobába, ahol ontani kezdi magából az összegyűjtött fényt.

Minden lakásnak van olyan sötét sarka vagy helyisége, ahová nem jut be a természetes napfény. A napfénytől elzárt területek barátságtalanok, olyan hangulatot árasztanak, mintha egy sötét barlangban élnénk. Különösen télen zavaró a napfény hiánya, ami egyesek számára igen lehangoló lehet, mégis érdemes spórolni az energiával. „Kapcsold le a villanyt, és világíts napfénygömbbel” mondja a designer. Hiszen a napfénygömb nemcsak természetes fényt biztosít, hanem mindezt elektromos áram használata nélkül teszi.

Működéséhez nincs szükség elektromosságra, hiszen a beépített fénykibocsájtó okostükör napelemmel működik. A készülék nappal feltölti magát, majd nap végére lemerül. A hordozható napgömb bárhol alkalmazható, ahol természetes fényre van szükség sötétedés után.

Forrás: Impressmagazin.hu

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások