hír OTSZ

Beltéri burkolatok az OTSZ-ben


BrassnyoL_elofiz | 2019.11.04

A Burkolástechnika Egyesület kiadásában megjelent az OTSZ 5.0 beltéri burkolatokra vonatkozó tűzvédelmi követelményeiről készült kiadvány.

A Burkolástechnika Egyesület a tervezési munka megkönnyítésére a hatályos OTSZ alapján táblázatos formában foglalta össze a burkolatokkal szemben támasztott tűzvédelmi követelményeket.

A tűzveszély szempontjából kritikus menekülési útvonalak mellett a különböző rendeltetési követelményei is megtalálhatóak benne, hivatkozással a szabályzat rájuk vonatkozó pontjaira. 

Fontos megjegyezni, hogy a burkolóanyagok műszaki adatlapjain megadott tűzvédelmi osztályok esetében a besorolást (padlóburkolatok esetében fl alsó index jelöléssel) nem éghető felületen végrehajtott vizsgálatok eredményei alapján végzik.

Egyes gyártók emiatt külön feltüntetik az éghető (tűzveszélyes – pl. OSB lemez, meglevő fapadló stb.) aljzaton vizsgált burkolatok tűzvédelmi osztályait is, amelyek a nem éghető burkolóanyagok (kerámia, kőlap, cementlap) kivételével jellemzően alacsonyabbak a fenti értékektől.  

Ezt fontos figyelembe venni a burkolatok választása során.

Kiadványunk honlapunkról letölthető.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások