cikk

Tervezés és kivitelezés - hogyan javítható a burkolatok minősége?

Elképzelések a burkolatok tervezési és kivitelezési minőségének javítására


BrassnyoL_elofiz | 2022.10.19

A tervezési és kivitelezési munkák támogatása céljából fontos a burkolóanyagok és burkolatok kiválasztási, tervezési és kivitelezési szempontjainak felmérése. A hírlevélben említett kérdőív segítségével ezeket kívánjuk részletesen megismerni, hogy elemzésükre támaszkodva új módszereket és eszközöket ajánlhassunk a szakembereknek.

Tisztelt Szakmai Partnerünk!

Az építőipari szakemberek számára közismert tény, hogy az épületszerkezetek kivitelezését szabályozó MSZ 04-803-as szabványsorozat sok szempontból komoly fejtörést okoz a beruházóknak, kivitelezőknek, műszaki ellenőröknek, lévén hogy a 1989-1990-es években jelent meg.
Az azóta eltelt időben új anyagokkal, technológiáikkal találkozhatunk, ráadásul – jelen esetben a burkolóanyagokra és segédanyagokra vonatkozó követelményeket – harmonizált európai szabványok írják elő.
Emiatt gyakran előfordul, hogy az MSZ és EN szabványokban egymásnak ellentmondó követelményekkel találkozunk.

Egyesületünk a burkoló szakma fejlesztése és támogatása érdekében készült kérdőívvel fel kívánja mérni a burkolóanyagok kiválasztásához és a kivitelezéshez szükséges döntések hátterét, az elvárt szükséges minőségi követelményeket és szempontokat, illetve a jelenlegi tervezői és kivitelezői gyakorlat jellemzőit.

A kérdőív válaszainak elemzését követően következő lépésként a célunk olyan térfelmérési módszer, eszköz és szoftver kifejlesztése, amelyek segítségével gyorsan és megbízhatóan tervezhető, kiosztható és kitűzhető egy adott padlóburkolat. Kérdőívünk célja tehát az, hogy a fejlesztési munkánkat a lehető leghasznosabb irányba terelve valóban hasznos eszközöket és algoritmusokat fejleszthessünk ki a szakma széles körei számára.

Kérjük, legyen kedves és segítse munkánkat a kérdőív gondos kitöltésével. 
A kérdőív kitöltése átlag 20 percet szokott igénybe venni.

A kitöltés nem szakítható meg, ezért kérjük, egy ütemben töltse ki az összes kérdést!

A kérdőív itt érhető el.

Szíves közreműködését előre is köszönjük:

Burkolástechnika Egyesület
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások