sebesp | 2017.07.07
Ha meg akarunk szabadulni minden felesleges sallangtól, az Entre Bloques House lesz a megoldás, amely kizárólag a tényleges igényeknek akar megfelelni.

Az Entre Bloques ház Babahoyo-ban található, Ecuadorban, ahol a lakóterek szinonimája a szűkösség, a passzív szellőzés és megvilágítás hiánya. Általában klasszikus kifogással hozakodnak elő, azaz hogy nem számoltak elegendő költségvetéssel. A javasolt lakóházat a tervező csapat a rendelkezésre álló erőforrásokra építette. A projekt célja, hogy megragadja a szellemet, nem csak az emberekben megbúvó kreatív energiákból, hanem a törékeny kisvárosból is.

Az ecuadori Studio Natura Futura Arquitectura konstruktívan alkalmazza a homlokzaton egyébként tipikusan használt anyagokat, igaz, más rendszert építve belőlük. Az projektben a falak és a nyílászárók hagyományos anyagokból készültek, de a megnövelt üvegfelület és a fényt áteresztő tetőeresz növeli a természetes fény bejutását, az áttört falazat pedig segíti az át szellőzést, amelyet a trópusi régió éghajlata megkövetel.

A javaslat tartalmazza a bútorok tervezését a minimális terek legjobb kihasználása érdekében, ezzel gazdaságosan kihasználható környezetet teremt. A Natura Futura különböző stratégiákon átívelő javaslatot tesz, mint például a fenntartható tervezés alapelveinek alkalmazása, a kevés energiaigényű helyi anyagok felhasználása és a helyi munkaerő részvétele a ház megvalósításában. Folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy a megoldási módszereikkel egyre közelebb kerüljenek a valós elvárások és a rendelkezésre álló erőforrások optimalizálásához.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár






Építési megoldások