sebesp | 2013.03.24
Ha a Soho-ban minden hely foglalt, löncsünket elkölthetjük odalent, ahol egykor az „Urak” könnyítettek magukon.

London belvárosának egyes utcái az ott található vendéglátóhelyekről ismertek. A színes kínálat révén egymást erősítik a helyek, ami nemcsak a vendégeket, de az üzleti lehetőségekből kimaradt vállalkozó kedvű ötletembereket is vonzza. Ha már nincs több kiadó üzlethelyiség, kétségtelenül szükség van némi fantáziára ahhoz, hogy hogyan lehetne bekerülni a bizniszbe, erre olykor érdekes példákat lehet találni. Pete Tomlison és Ben Russel egy tizenkilencedik század végi föld alatti illemhelyben vélte felfedezni a nagy lehetőséget egy új vendéglátó egység megnyitására. Még ha a száz évnél régebbi vizelde az eredeti funkcióra vonatkozó előírásoknak ma már nem is felelne meg minden tekintetben, a míves porcelán piszoárok egyébirányú felhasználására nincs érvényben korlátozó rendelkezés. Némi sikálás eredményeként sikerült újrahasznosítani a híres Doulton & Co. porcelángyár antik termékeit, és némi kiegészítéssel készen is voltak a kis ételbár étkezőpultjai. Akit a "The Attendant" kétes eleganciája kevéssé vonz, helyet foglalhat a lépcsőlejárót boltozó díszes acélmunka oldalára erősített lehajtható padon, lábát az útpadkára lógatva.

Képek: szerző és Pete Tomlison

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások