hír tervek BREAM Corvin Technology Park WELL

Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház


Java | 2019.01.25
A Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik el a két ütemben megvalósuló, összesen 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park. A Corvin Technology Park 14 200 négyzetméteres első üteme elérte a legmagasabb pontját.

A 12 800 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező második ütem ősszel fejeződik be.

A még építés alatt álló prémium irodakomplexum megvásárlására az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap már előszerződést kötött a Futureal-csoporttal.
Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja épül a Józsefvárosban, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési szektor fejlődése előtt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nokia Networks épülő székházának bemutatóján 2015-ben, az építkezés megkezdésekor.

A földszinti nyitott terek közvetlenül kapcsolódnak a sétány gyalogosforgalmához, így az irodaház tökéletesen illeszkedik a városszerkezethez. Az ’A’ kategóriás irodaház a tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt, az épület pedig megkapta a nemzetközi International WELL Building Institute Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A tervekben ugyancsak hangsúlyos szerephez jutott az épített zöld környezet, a nagyméretű tetőterasz, valamint az épület földszintjén kialakítandó belső kert. A Corvin Technology Park épületében többek közt az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják majd a dolgozókat. .Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerős gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kapnak.

Zagyva Béla, a magyarországi Nokia Networks ügyvezető igazgatója elmondta: „Amikor eldöntöttük, hogy magyarországi irodánknak bővülő létszámunk és változó igényeink miatt új otthont keresünk, azt is elhatároztuk, hogy a lehető legjobb munkakörülmények megteremtése érdekében olyan irodaházat építtetünk, amely hosszú távon maximálisan kielégíti vállalatunk igényeit. A Corvin Sétányon épülő új irodaház a rendelkezésre álló legkorszerűbb munkakörnyezetet nyújtja a kutatás-fejlesztési munkánkhoz, és egyben kiváló közlekedési infrastruktúrát és szolgáltatási környezetet biztosít magasan képzett munkatársainknak.”

Az irodaház előtti városi tér szoborral, szökőkúttal, valamint pihenőfelületekkel várja majd a járókelőket, míg a környéken mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

A Corvin Technology&Science Park az "Év irodája" Versenyen 2017-ben Az Év Tervezett Projektje lett.

Fotók: Az Év Irodája
Forrás: Portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások