sebesp | 2020.07.03

Az 5 500 m2-es új székházát a Market Építő Zrt. leányvállalataival együtt saját maga tervezte és építette.

A magyar tulajdonú építőipari csoport új budapesti épülete immár a hatodik a sorban, ezért a Market 6.0 nevet kapta. A székház a Market eddigi központja közelében, a III. kerületi Bojtár utca 51. szám alatt található, a kivitelezés kevesebb, mint 8 hónap alatt zajlott le, az előre kitűzött május végi időpontra elkészült.

A Market 6.0 terveit  a vállat-csoport tervezéssel foglalkozó tagja, a Lean Tech Mérnökiroda BIM (Building Information Management) és VR (virtual reality) technológiát is igénybe véve készítette el.

Az épület kortárs dizájnnal és magas műszaki tartalommal rendelkezik. Homlokzatát az elé feszített vörösréz háló határozza meg, mely visszatükrözi a napszakok hangulatváltozásait. Az új székház egyben referenciaként is kíván szolgálni, így részleteiben a cégcsoport szakmai tudását igyekszik bemutatni. Számos anyagot burkolatok nélkül, a maga nyers valóságában használtak fel.

Tucat innovatív, egyedi megoldás jellemzi az épületet, ezzel valóban különlegessé téve a Market új központját. Ilyen például a fándlikból készült csillár, a rekreációs szigetek, az egyedi szobrok, a rendezvénydomb, a petanque pálya. 

A részletek iránti odafigyelés nemcsak a technológiában, hanem az ott dolgozók munkahelyen eltöltött idejére is vonatkozik. Az irodaház lelkét a közösségi tér képezi, ahol a kreatív gondolatok megosztását ösztönző milliőt hoztak létre, mely segíti az építőipari szakma eltérő szegmenseiben tevékenykedő szakemberek együttgondolkodását. 

Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója úgy véli: „Az új székházunk az építőipar jövőjébe és a minőségbe vetett állásfoglalásunk. Az építőiparban a jövő azon szereplőké, akik integráltan képesek kezelni egy-egy projektet, minél több feladatot képesek házon belül megoldani, és élnek az innováció, így pl. a digitális eszközök, a BIM, a saját gyártás eszközeivel.”

A Market 6.0 épülete a BREEAM „Very Good” megszerzését tűzte ki célul. Minden emeletre szelektív hulladékgyűjtő sziget került az asztali hulladékgyűjtő kosarak helyett, a világítás pedig teljes egészében digitálisan vezérelt, aminek segítségével az energiafelhasználás jelentős hányada megtakarítható.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások