Csépé | 2022.02.25

"Az épület építészeti és mérnöki csoda. Magabiztosan átnyúlik a múlton és a jövőn, fejlett technológiát alkalmazva a hagyományos művészeti ágakban." Mohammed sejk, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke továbbment, és „a Föld legszebb építményének” nevezte a múzeumot.

Az épületről az Index írt cikket, ami szerint a homlokzati ákombákomok Mohammed sejktől vett idézetek kalligráfiái. Ha ez a két Mohammed sejk azonos (és alighanem azonos), jobban értem, miért gondolja erről a túlméretezett gyűrűről, hogy a legszebb épület lenne. Mert egyébként eléggé nehezen érthető.

Arra talán már nem is kell kitérni, mekkora "magabiztosság" kell ahhoz, hogy valaki a jövő múzeumát építse meg.

Azért még néhány idézet az épület saját honlapjáról: "Az épület új utat nyit, eltérőt a sokemeletes toronyházaktól, amelyek mindenhol uralják a város látképét. A homlokzaton Őfelsége Sejk Mohammed Bin Rashid Al Maktoum idézetei láthatók, Mattar bin Lahej kalligráfiájában. A kör alakú épület az emberiséget képviseli; a tetején lévő zöld halom a földet jelképezi; az üresség az ismeretlen jövőt jelenti. A Jövő Múzeumát a Killa Design építésziroda tervezte, a statikus a Buro Happold."

Fotók forrása és az intézmény honlapja

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások