tervek Fenntartható Futurisztikus

Fenntartható, futurisztikus kagyló újrahasznosított fából


Java | 2020.03.18

Az olasz Wafai Architecture stúdió egyszerű kagyló formavilágú organikus házat tervezett. A cső alakban felfűzött terek egyedi kihívást jelentettek. A tervezés során a fenntarthatóság szabályait tekintették követendőnek. A görbületet követő forma az újrafelhasznált fából készült burkolat fekete-szürke-fehér darabjainak hézagmentes összefogásával olyan, mint egy pikkelyes hal.

 „A fenntarthatóság akkor igazán hatékony, ha azt passzív módon a tervezéssel (passzív hűtés, a természetes fény alkalmazása stb.) érjük el, és nem divatos, de sokszor megfizethetetlen technológiával” – magyarázta Abdul Sater Wafai Wafai a közelmúltban készített, Design Wanted-nak adott interjúban.

A ház három fő térre osztató, az otthon szívében található a nappali, a konyha és az étkező hármas egysége, amely hatalmas, kör alakú ablakkal tekint a környezetre. Az itt beáramló jelentős mennyiségű természetes fényt kiegészíti a mennyezeten lévő kivágásokon belopakodó fény. Ezeknek a tereknek és a hálószobáknak a mennyezeti bevilágítói beengedik a szabadban lévő  növények indáit a belső térbe. Ez a külső és belső tér tökéletes összekapcsolását teszi lehetővé.

Nagy, üveges tolóajtókon jutunk ki az épületből a központi udvarra, ahol a teraszon kör alakú medence, hangulatos szabadtéri étkező szolgálja a gondtalan kikapcsolódást.

Forrás: Inhabitat

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások