cikk green retrofit ingatlan fejlesztés környezet tudatos építés

Fókuszban a zöld épületfelújítás: a zöldépítés nemzetközi konferenciáját rendezik Budapesten

Green Retrofit – Renovating Buildings for the Future


tormonika | 2014.09.03
Szeptember 24-én nemzetközi konferencia várja a zöldépítés iránt érdeklődő szakembereket Budapesten. Nemcsak a környezettudatos új épületek, de a fenntartható épületrekonstrukciók is alapvető feltételei az építőipar környezetbarátabbá tételének.

Az építőipar zöldítésének nemcsak a fenntartható épületek építése, hanem a környezettudatos épületfelújítás is kulcskérdése. Éppen ezért választotta hívószavául a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezésében Budapesten megrendezett nemzetközi konferencia a Green Retrofit, azaz zöld épületfelújítás fogalmát. A 2014. szeptember 24-ére szervezett egész napos rendezvényen - amely egyben a nemzetközi Zöld Építés Hetének méltó ünneplése, továbbá a kelet-közép-európai régió Green Building Counciljainak éves networking eseménye is - a terület olyan, nemzetközileg is elismert szakembereit hallgathatjuk meg, mint Dr. Ürge-Vorsatz Diana Nobel-békedíjjal elismert klímakutató, a Center for Climate Change and Sustainable Energy Policy (3CSEP) igazgatója, a HuGBC alapító tagja vagy James Drinkwater, a World Green Building Council Európai Régiós Hálózatának vezető tanácsadója. A rendezvény helyszíne a fenntartható módon felújított épületek egyik legkiemelkedőbb hazai példája, a historizáló palotából környezettudatos irodaházzá vált, nemrég átadott, egyedülálló módon kettős környezettudatos épületminősítéssel rendelkező Eiffel Palace.

A rendezvényen köszöntőt mond Baross Pál, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete elnöke, illetve felszólalnak a magyar, az osztrák, a szlovák és szlovén GBC-k tisztségviselői és képviselői is. Az eseményt az Eiffel Palace-ban tartott, Gyöngyösi Zsolt, a HuGBC elnökségi tagja által vezetett épületbejárás zárja.

A rendezvényre a regisztráció már elkezdődött!

További részletek, részletes program és regisztráció itt: http://www.hugbc.hu/green-retrofit

A konferencia nyelve angol.

A Zöld Építés Hetét a konferencia mellett a HuGBC által a tavalyi nagy siker után ismét megrendezett Green Walk nyílt nap sorozat ünnepli, amely a fenntartható építés legkiemelkedőbb hazai példáiba, a korszerű magyar környezettudatos épületekbe és vállalati kezdeményezésekbe nyújt betekintést. A rendezvényről itt olvashatunk:

http://www.hugbc.hu/green-retrofit
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások