hír díj rendezvény kiállítás

Itt van a Construma részletes konferenciaprogramja


B-y | 2014.03.27
A Construma-kiállításcsokor első három szakmai napján az építőipari ágazatok képviselői és a piaci szakemberek számára gazdag programot kínál. Több mint negyven konferencia, előadás zajlik ekkor a Hungexpo területén. Az előadások fő témái a tartós rezsicsökkentés, az épületenergetika, a településenergetika, a fenntartható építés.

Sokak érdeklődésére számíthat a „Megújuló energia hazai körkép 2014" konferencia, A település-energetika lehetőségei nevű szakmai műhely. Külön hangsúlyt kap az Öko City konferencia, ahol a klíma védelme érdekében, 2020-2030 időszak építőipari stratégiai feladatairól lesz szó. Az „A" pavilonban az Öko City Konzultációs Sziget is várja az érdeklődőket.

A „Várbazár megújítása" című konferencia, az Ybl emlékév hivatalos programja is része lesz a CONSTRUMA kísérőeseményeinek.

Az OTTHONDesign-hoz kapcsolódóan Konyhatechnológiai workshop, és a Design Terminál szakmai támogatásával „Gyártsuk együtt!" konferencia is szerepel a programban.

A teljes szakmai program innen letölthető, kinyomtatható >>

Konferenciaregisztráció MÉK és MMK kamarai tagoknak >>

Konferenciaregisztráció nem kamarai tagoknak >>

A Magyar Építész Kamara tagjainak a kiállítás megtekintéséért 1 továbbképzési pont jár.A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban sorra kerülő Construma 2014-en 14 ország 510 kiállítója 17.100 m2–en mutatkozik be. A hazaiak mellett Németország, Ausztria, Olaszország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Észtország és Litvánia cégei állítanak ki. Németország és Ausztria nemzeti kollektív standon jelenik meg – hangzott még el a napokban tartott sajtótájékoztatón.


KÖZÉPPONTBAN A FELÚJÍTÁS

A CONSTRUMA 2014 központi témája a felújítás. A kiállítás egyedülálló kedvezményekkel vásárlási akciókkal segíti a tervezést. Itt mutatkoznak be a jövőbemutató megoldások, az új technológiák és a legmodernebbeknek számító építőanyagok. Külön teret szentelünk a tetőtér beépítésnek az „A" pavilon standján az „Építsd be a tetőtered!" projekt keretében. A zöldenergiás megoldások szintén a fontos témák közé tartoznak. Az optimális egyéni és közösségi megoldásokkal az ÖKO CITY bemutatóin találkozhatnak az érdeklődők.

A belsőépítészet, design, lakásbelső kialakítás témakörben kiállító gyártó és szolgáltató cégek az OTTHONDesign „G" pavilonjában várják a látogatókat.

A CONSTRUMA KERT a kiállítási csokor kertészeti szekciója a„C" pavilonban kap helyet, ahol a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenyzői, több, mint 20 kerttervező, kertépítő cég komoly méretű látványkertet épít így bemutatják a legújabb kert trendet.


ÖKO CITY

Slágertéma a környezettudatos építkezés. Ennek a témának a megjelenítője lesz az ÖKO-CITY, amely a CONSTRUMA 2014 kiemelt kísérőeseményeként az „A" pavilonban kerül felépítésre.

Itt fog üzemelni egy nagyon alacsony üzemeltetési költséggel működő ház, amit a KNX Egyesület jóvoltából látványos „óriás tablettel" lehet majd működtetni egy intelligens épületautomatizálási rendszeren keresztül. A kiállítás magába foglalja az épülethez szükséges építőanyagokat, épületgépészeti megoldásokat gyártó, forgalmazó, és kivitelező cégek bemutatóit is.

A tájékoztató, konzultációs sziget az épületeket és építési termékeket érintő, aktuális követelményekről és előírásokról nyújt friss információt. Az NFM, a BM, a Katasztrófavédelem, az ÉMI, az MKIK és sok más partner közreműködésével interaktív programok várják az érdeklődőket.


ÉPÍTSD BE A TETŐTERED!

Hét, e területhez kapcsolódó gyártó tapasztalt szakemberei állnak majd a közönség szolgálatára gyakorlati bemutatójukkal az „A" pavilonban. A kiállítás öt napján interaktív előadásukkal a tetőfedés, szigetelés, homlokzatépítés, tetőtéri nyílászárók legmodernebb vívmányairól adnak számot.


RENEO- AZ ALTERNATÍV ENERGIA ÉS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZET KIÁLLÍTÁSA

A RENEO nemzetközi szakkiállítás a megújuló energia témaköre mellett a fűtés-, hűtés- és klímatechnika témakörét is megjeleníti a „D" pavilonban.


OTTHONDesign

Most harmadik alkalommal része az OTTHONDesign kiállítás a CONSTRUMA csokornak. Jókor, jó helyre került ez a szakvásár. A korábbi kedvező fogadtatás a látogatók részéről a kiállítók felé is pozitív üzenetté vált. A bemutatón a legmodernebb design trendek, az ahhoz tartozó technikai eszközök lesznek megtekinthetők.

Idén kiemelt témakör a Konyhatechnológia A-tól Z-ig: ezúttal a rendezvény, bőséges termékkínálattal és szakmai konferenciák szervezésével is segíti a modern konyhatechnológia bemutatását. Meg lehet majd tekinteni a „Jövő konyháját", és e témában workshop is várja a szakembereket.


Magyar Design – a legújabb trendek

Az OTTHONDesign kiállítás kezdetektől törekszik a design trendek bemutatására, elsősorban a hazai fiatal tehetségek - nemzetközi szinten is elismerést érdemlő - munkáinak bemutatásával. A MAGYAR DESIGN sziget és a hozzá kapcsolódó szakmai workshop a belsőépítészek, designerek, tervezők, lakberendezők számára fontos eseménnyé emelik a kiállítást.


CONSTRUMA KERT

A kertkultúra az otthontervezés, otthonteremtés szerves része, ezért kiemelt témaként jelenik meg a CONSTRUMA, OTTHONDesign kiállítások mellett 2014-ben is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban CONSTRUMA KERT néven.

A téma jól illeszkedik az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokorba, teljessé teszi a kínálatot a látogatók számára. A CONSTRUMA KERT a szakemberek számára kiváló lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, a legújabb kertépítési trendek feltérképezésére, míg a nagyközönségnek színvonalas látványt, ötletet és vásárlási lehetőséget kínál.

A VI. Magyar kertépítő verseny és show a térség kerttervezőinek és kertépítőinek megmérettetése, Közép-Kelet Európa egyedülálló szakmai rendezvénye. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) ez évben központi témaként a Család évét határozta meg, hiszen az ENSZ május 15-ét a Családok Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ebből az alkalomból az EU Családszervezeteinek Szövetsége (COFACE) a 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak szentelni.

A kiállításra látogatók olyan kertépítési megoldásokkal, ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek inspirálják őket kertjeik otthonosabbá és színvonalasabbá tételére.

A bemutatott kertek neves nyugat-európai versenyeken is megállnák a helyüket.

Komoly szakmai rendezvény lesz a Green City Konferencia külföldi előadókkal. A témák: Kulcs a jövőhöz: Green City - GreenInfrastructure, és a szervezők: MAKEOSZ, ZÉOSZ, és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft.


CONSTRUMA DÍJ

Idén négy gyártó négy terméke nyerte el a CONSTRUMA Díjat, amelyeket az ünnepélyes megnyitón adnak át a sikeres pályázóknak.

A 2014-ben CONSTRUMA DÍJAT elnyert termékek:

  • WOLF SYSTEM ÉPÍTŐIPARI KFT.: WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda
  • ROCKWOOL Hungary Kft.: Rockwool Ecorock FF Homlokzati Hőszigetelő rendszer
  • Oventrop GmbH & Co.: KG PINOX termosztatikus szelep-fej
  • ÖkoTech Home Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezésA CONSTRUMA csokorhoz csatlakozik, a LIGNO NOVUM fa- és asztalosipari kiállítás, amely egy speciális terület képviselete lesz a Budapesti Vásárközpontban. Az építőipar, a bútoripar és faipar három szimbiózisban élő iparág. A CONSTRUMÁN mutatkoznak be a terület képviselői. Szakmai napok a kiállítás ideje alatt: szerda csütörtök és péntek.


HASZNOS INFORMÁCIÓK

Szakmai napok:
április 2-4. 9.00 - 18.00
Közönségnapok:
április 5. 9.00 - 18.00
április 6. 9.00 - 17.00

BEJÁRAT:
I., II., III. kapu

PARKOLÁS:
P3 és P5 parkoló
napidíj: bruttó 1200 Ft
Albertirsai út:
napidíj: bruttó 1200 Ft.
VIP kártyával:
P3, P5 és Albertirsai úti látogatói
Mozgássérültek számára: a P5 látogatói parkolóban, a kijelölt parkolóhelyeken (20 férőhely) díjmentesen biztosítjuk a parkolást. Innen akadálymentesen megközelíthető a kiállítási terület.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások