épületek belsőépítészet építészet gyerekeknek X+ Living

Játszani is engedd... – Pöttyös-csíkos kínai cukorváros


sebesp | 2020.01.22

Hatalmas színes bogyók, óriási csipkés ernyők és közöttük tekergő pöttyös csúszda varázsolja el a gyerekeket egy kínai bevásárlóközpont fagylaltszínekbe öltöztetett álomvárosában.

A Shenzhen Neobio Family Park a legújabb Neobio helyszín a játékos kedvű X+ Living tervei alapján megépült, álomvilágával magával ragadó, játszóházzal kombinált családi éttermek sorában. Az étteremben, amelyet egy bevásárlóközpontban alakítottak ki, a szülők nyugodtan falatozhatnak, miközben gyermekeik felfedezik a színes és izgalmas játszóbirodalmat, mely kitölti a bevásárlóközpont átriumát, létrehozva azt, amit az X+ Living „álomvárosnak” nevez.

A bejáratot egy élénk sárga folyosó jelöli ki, a boltív fölé függesztett napernyőkkel. A belső mintha édességbolt lenne az óriások országából, fényes piros, rózsaszín, kék és fehér szalagokkal, fekete-fehér csíkos padlóval hangsúlyozva a hely szellemét.

Az óriások léptékében megépített díszletek között gyermekekre méretezett játékbolt, pizzéria, öltözö, sőt, fogorvosi rendelő található. Mindegyik egy-egy színes buborékban elhelyezve, minden él lekerekítve a szőnyeggel borított útvonalak két oldalán.

A gyerekek játékautókkal mozoghatnak, parkolóhelyeiket a játékboltokon kívül jelölték ki. Kis bevásárlókocsik teszik teljessé az élményt, melyek a gyerekek rendelkezésére állnak a Kínában még újnak számító fogyasztói társadalomba történő beilleszkedést elősegítő szerepjátékokhoz. A tradicionális játékok iránt jobban érdeklődő gyerekek természetesen csúszkálhatnak is a pasztell fagylaltszínekben pompázó pöttyös, kanyargós csúszdán, vagy akár az ugráló bogyóban is szórakozhatnak.

Forrás: Dezeen
Fotók: Shao Feng

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások