hír pályázat

Jelentősen módosultak a tervpályázati eljárás szabályai


B-y | 2014.03.10
A tervpályázati eljárás nem csak magyar nyelven folyhat, a díjazásban nem részesített pályaművek szerzőit is meg lehet ismerni, a résztvevők is közreműködhetnek a kiírás összeállításában, az összeférhetetlenségi szabályok valamennyi résztvevőre vonatkoznak – és még jó néhány fontos változás!

A kormány a tervpályázati eljárás szabályait is jelentősen módosította, azonban az új eljárási szabályok – amelyek közül kiemelést érdemel a szakmai titkár tisztségének megszüntetése és a bírálóbizottsági tagok létszámának új meghatározása is – csak 2014. február 20-át követően hatályosak.

A tervpályázaton résztvevőknek mindenképpen érdemes áttanulmányozniuk át a változásokat, mivel szinte nincs az eljárásnak olyan része, amely ne módosult volna. Az új előírásokat a 2014. február 20-át követően megkezdett tervpályázati eljárásokra kell alkalmazni.

Az Építésijog.hu előfizetői által elérhető tanulmány 14 pontban magyarázza el az új vagy módosított rendelkezések részleteit, továbbá a 15. alpontban jelezzük az új Ptk. bevezetése miatti pontosításokat is.

(Az előfizetés lehetőségéről pedig itt lehet tájékozódni >> )

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások