hír

Megjelent Emiel Lamers, az Építészkongresszus előadójának magyar könyve.


Csépé | 2015.03.02
A napokban jelent meg az a 176 oldalas album, melyet Emiel Lamers, a fiatal holland építészkritikus írt a magyar építészetről. A könyv a Nemzetközi Építészkongresszuson kedvezményesen megvásárolható.

21 magyar épület került a kötetbe (címlapon Fortvingler Éva és Bulcsú Tamás balatonakarattyai nyaralója), melyekről írás jelent már meg az A10 magazinban. A kétnyelvű kötet néhány oldala itt tekinthető meg. A kiadó ismertetője:

"Az európai országok kortárs építészetét bemutató sorozat következő tagja Magyarországról szól. A fiatal holland szerző, Emiel Lamers, több évig élt Magyarországon, eközben gyűjtötte az anyagot és a tapasztalatot, számtalan cikket is írt magyar épületekről, amelyek az A10 építészeti magazinban jelentek meg. Ezekből válogatott most egy csokornyi épületet, összesen 21-et, amelyet innovatívnak és értékesnek tart. Számunkra mindenképpen nagyon tanulságos, hogyan látja építészetünket egy, azt jól ismerő (és szerető) külföldi építész. A kötet egy bevezetőt és a 21 épület rövid leírását tartalmazza, amelyeket Bujnovszky Tamás fotói tesznek teljessé."

Szintén kapható lesz egy másik előadó, Vukoszávlyev Zorán Kortárs holland építészet című kötete, melynek különös aktualitást ad, hogy több szombati előadó is a kötet szereplője.

Jelentkezés a MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszusra itt.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások