sebesp | 2016.08.01
A holland OMA a pályázat utolsó fordulójában a BIG és a Büro Ole Scheeren elől vitte el a jelentős berlini munkát.

A médiaóriás új központja a cég már meglevő két irodaháza közelében, a korábban Kelet- és Nyugat-Berlint elválasztó Zimmerstrassén épül majd fel. A tervezett új épület trapéz alapú tömegét átlós átrium metszi majd keresztül.

A terv fő eleme a két oldalról teraszosan lépcsőző emeletek által képzett tíz emeletes átrium, a "digitális völgy", ahogy az építészek nevezik. Minden szinten vannak fedett részek, mint hagyományos, formális munkahelyek, és fedetlen zónák a teraszokon, ahol az ott dolgozók informálisan is kommunikálhatnak egymással. A földszint nyitott lesz a város felé stúdiókkal, rendezvény- és kiállítótermekkel, valamint éttermekkel. A terveken a homlokzatot színes üvegfelületek és 3D-s optikai elemek díszítik.

Az Axel Springer új berlini központjában 3500 dolgozónak biztosít majd munkahelyet. Benne lesz majd a WeltN24 szerkesztősége és a cégcsoport digitális lapjainak közös hírszobája is. A fejlesztés célja, hogy közös fedél alá hozza a cég jelenleg Berlin-szerte kisebb irodákban dolgozó alkalmazottait.


Forrás: DNV-online.net / Domusweb.it
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások