rendezvény képzés Budapest interpretáció szakmai fúrum Világörökség workshop

Mi dolgunk a budapesti világörökséggel?

Workshop John Veverka (USA) vezetésével


kome | 2015.06.02
A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) nyitott workshopot hirdet mindazoknak, akiket érdekel a budapesti világörökség, és lakóként, látogatóként, civilként, szakemberként úgy érzik, van. illetve lehet dolguk vele.

A KÖME 2015 tavaszán útjára indított egy hosszú távú munkát, melynek során szeretnénk feltérképezni a budapesti világörökségi terület érintettjeit és erősíteni a civilek bevonását a helyszínhez készülő kezelési tervbe.
A projektet kétnapos szakmai workshoppal indítjuk el, melyet John Veverka (USA), az örökséginterpretáció egyik úttörője és világhírű képviselője vezet majd. A workshop résztvevői megismerkedhetnek különféle látogatókutatási, értékelési módszerekkel, és azokat a gyakorlatban is kipróbálhatják a budapesti világörökségi terepen.
A workshop nyelve az angol! John Veverkáról bővebb információ itt.

A workshop időpontja és helyszíne:
2015. június 13-14., 10h-17h
Budapest, Közép-Európai Egyetem / CEU (1051 Budapest, Nádor utca 9, Faculty Tower, 5. emelet 509. terem), valamint Budapest világörökségi területei
A workshop angol nyelven zajlik.

Jelentkezni 2015. június 8-ig lehet Bőczén Árpádnál az info@orokségmenedzser.hu emailcímen!
A résztvevők száma max. 20 fő, a regisztrációkat beérkezési sorrendben fogadjuk, érdemes minél hamarabb jelentkezni! Kérjük, pár szóban írjátok le, miért vennétek részt a workshopon és hogyan hasznosítanátok az ott tanultakat!

A kétnapos műhelymunkát szakmai fórum zárja le, melyet 2015. június 15-én tartunk a Közép-Európai Egyetem Kulturális Örökség Tanulmányok programjával együttműködésben. A fórum célja, hogy párbeszédet indítson el azzal kapcsolatban, a látogatók motivációinak ismerete és a lakók megszólítása mennyiben tudja segíteni a budapesti világörökség fenntartható kezelését és bemutatását. Itt mutatjuk majd be és vitatjuk meg a workshop eredményeit is. A szakmai fórum programja itt  található.

Előzetesen jelentkezni: link itt lehet

Partnereink: KON-TIKI Interpretive consultation, training and evaluation (DE), Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ (Világörökségi Gondnokság), Közép-Európai Egyetem (CEU) Cultural Heritage Studies Program, valamint a projekt során csatlakozó civil szervezetek, lakók, örökségi szakemberek.

Bővebb információ: Bőczén Árpád
mail: info@oroksegmenedzser.hu,
tel.: + 36 20 36 59954
web: www.oroksegmenedzser.hu;
www.facebook.com/oroksegmenedzser
támogatók: Deutsche Bundesstiftung Umwelt és a USA Embassy

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások