hír díj műemlékvédelem műemlék

Műemlékvédelmi díjra várja a javaslatokat a KÖH


B-y | 2011.01.06
Forster Gyula-díjban három, a műemlékvédelem területén kimagasló szakmai tevékenységet folytató szakember részesülhet. A műemlékek megőrzése terén jelentős érdemeket szerzett hat nem szakmabeli személy vagy szervezet Forster Gyula-emlékérmet kaphat.
A nemzeti erőforrás minisztere ebben az évben is kitüntetések adományozásával ismeri el a műemlékvédelem és a régészeti örökség védelme területén, illetve érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek, személyek, szervezetek munkáját – olvasható a Magyar Építész Kamara honlapján közzétett közleményben.
„A műemlékvédelemért Forster Gyula-díjban” minden évben három, a műemlékvédelem területén kimagasló szakmai tevékenységet folytató szakember, míg a műemlékek megőrzése terén jelentős érdemeket szerzett hat nem szakmabeli személy vagy szervezet „A műemlékvédelemért Forster Gyula-emlékéremben” részesülhet.
A régészeti örökségért Schönvisner István-díj évenként annak a két szakembernek adományozható, akik a régészeti örökség védelme területén fejtettek ki kiemelkedő szakmai tevékenységet. A régészeti örökségért Schönvisner István-emlékérmet pedig négy olyan szakmán kívüli személy, szervezet kaphatja, akik a régészeti örökségemlékek megőrzése során szereztek jelentős érdemeket.
A díjakat és érmeket a dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztere 2011-ben is a Műemléki Világnap alkalmából tartott rendezvényen adja át.
Az elismerések 2011. évi kitüntetettjeire a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal honlapján (www.koh.hu) is megtalálható jelölőlap kitöltésével, illetve az ahhoz csatolt részletesebb információ figyelembe vételével lehet javaslatot tenni.
A javaslatokat 2011. január 28-ig lehet eljuttatni az alábbi címre:
Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya, 1535 Budapest Pf. 721
A díjban részesült kitüntetettek 200 ezer Ft összegben, éremben és elismerő oklevélben, míg az emlékéremmel kitüntetett személyek vagy szervezetek éremben és elismerő oklevélben részesülnek. A kitüntetések posztumusz nem adományozhatók.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások