tervek Appasionata kalandpark Münchenben. Graft Architects

München Appasionata kalandparkja a Graft Architects tervei alapján épül


Java | 2015.04.08
München határában, a hatalmas, 5 hektáron megvalósuló speciális lovas kalandparkban sok különlegességre számíthat a tervek szerint, aki bő egy év múlva idelátogat. Találhat majd a helyszínen 12 pavilont és egy központi, 1700 fő befogadására alkalmas épületet is, amely az ünnepi lovas showműsorok, -gálák bemutatására szolgál.

A terv minden szempontból a különlegesség jegyében fogant, ugyanis a főépület architektúrájában a lovasbemutatókra utal – a ló mozgásának dinamizmusát tükrözi vissza a homlokzati faborítású szalagok játékosságában, de ugyanez a fa motívumvilág a parkban többfelé rendszeresen visszaköszön, így például egy romantikus híd kerítéseként is. A tervezésben arra törekedtek, hogy az együttes a versenyzés elemeit, a szórakoztatást a természettel szimbiotikus egységben valósítsa meg. A laza, levegős, sok zöldfelülettel tarkított környezetben séta közben találkozhatunk első osztályú vendéglátóegységekkel, étteremmel, sörözővel, valamint lovak istállóival, s egyes híres fajták bemutatására szolgáló helytörténeti múzeummal és 360º-os mozival is, továbbá az elmaradhatatlan állatsimogatóval és sokféle játékra, lovaglásra hívogató parkkal.
A lovaglás egy ősrégi sport, amely reneszánszát éli, s ügyességet, fegyelmezettséget és koncentrálóképességet igénylő kihívásaival a mai kor emberét is vonzza, ezért várhatóan az idegenforgalom nagyot lendül majd az Appasionata park megnyitásával.

Forrás:www.archdaily.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások