tervek Mol Campus

Nyilvánosságra hozták a 120 méter magas MOL Campus belsőépítészeti terveit

Belsőépítész tervező a KINZO, magyar partnere a Minusplus


Java | 2019.07.01

A Kopaszi-gát közelében épülő torony legfelső szintjén tetőteraszt alakítanak ki, és az alatta levő két szintet is a közösségi tereknek szánják. A MOL Campus terveit a világhírű londoni Foster + Partners építésziroda készítette, magyar partnerével, a Finta Stúdióval közösen. Az alapkőletételre tavaly ősszel került sor.

A 86 000 m2 alapterületű létesítmény 2500 alkalmazottat foglalkoztat majd. Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy céljuk egy olyan épület kialakítása, amely nem egyszerűen irodakomplexum, hanem innovatív modern alkotóház. A jó munkahelyi környezet létrehozásához megelőző felméréséket végeztek a munkatársak körében.

A berlini székhelyű belsőépítész cég, a KINZO – akik többek között az Adidas-székház vagy a berlini SoundCloud irodaházának belső dizájnját is tervezték –, a Minusplus magyar parnerükkel együtt megalkotott kreatív megoldásoknak köszönhetően olyan irodatereket hoztak létre, ahol értelmet nyert a co-working. Az irodák kialakítása az úgynevezett ABW (Activity-based Workplace) modellt követi, azaz egy-egy munkavállaló adott tevékenységétől, feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről és ezt bármikor rugalmasan megváltoztathatja.

 A toronyrészben hármas egységeket, "tripleteket" alakítanak ki. Az egyes szervezeti egységek méretüktől függően vagy önállóan elfoglalnak egy egész tripletet, vagy más szervezetekkel osztoznak. Emellett nagyobb, közösségi munkaterek is a rendelkezésükre állnak majd. Ezek közül érdemes kiemelni a csendes munkára kijelölt „könyvtárat”, a növényekkel dúsan felfrisített, kellemes munkakörnyezetet biztosító „irodakertet”, a panorámás Skylab-et vagy az egyéb co-working munkaterületeket.

A legzöldebb irodaépület munkahelyeit 90%-ban természetes fény fürdeti hatalmas üvegfelületein keresztül, áramellátását részben napelemek biztosítják majd, és a MOL felvállalta azt is, hogy a belső kialakításánál 10%-ban újrahasznosított vagy lokálisan termelt anyagokat használ fel.

A tetőterasz a látogatók számára nyitott lesz.

Forrás: We Love Budapest

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások