Csépé | 2021.10.11

140 milliós homlokzati kár, felszakadt szigetelés, leázó kéménybádog – csak néhány a tanulságos példák közül, melyekkel október 6-án a Per- és engedélymentes építés kecskeméti helyszínén a résztvevők találkozhattak.

A több mint egy tucat „szóróajándéknak” is köszönhetően nagyobb volt a szakmai napon a pezsgés, mint megszokott, a kollégák örömmel találgatták egy-egy meghibásodás okát. A homlokzatok színezési, foltosodási és mállási hibái után a magastetők eseteit mutatta be dr. Szende Árpád szakértő, aki a nap elején a kárszámítás nem éppen egyszerű gyakorlatát is ismertette, és azt is megtudhattuk, hogyan kell (vagy nem kell?) használni a szabványokat. A lapostetők számos tervezési és még több kivitelezési hibáját mutatta be Haraszti László független szakértő, meglepő, hogy a lapostető-felújítások milyen gyakran teljesen szakszerűtlenek.

Óriási segítséget nyújtott a résztvevőknek az Építésijog.hu szakértőjének előadása, aki az elmúlt nyáron megjelent számos építési rendelet- és törvénymódosítás lényegét foglalta össze. A Bács-Kiskun Megyei Építészkamara elnöke, a frissen újraválasztott Katkics Tamás így fogalmazott az esemény után: „Köszönöm a tagságunk nevében, hogy olyan továbbképzési programot állítanak össze, ami gyakorlatias, tanulságos, a szakmagyakorlók számára jól használható információkat tartalmaz.”

A sorozat holnap Székesfehérváron, jövő héten Veszprémben, majd Budapesten és Szolnokon folytatódik.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások